Собственици на терени в Приморско излизат на протест

6101
Собственици на терени в Приморско излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Собственици на терени в община Приморско ще протестират и ще затворят пътя Бургас-Царево  Протестът е насочен срещу проекта за защитена зона „Ропотамо”, община Приморско, съобщава „Дарик нюз“.

Протестът е насрочен за 28-ми май от 10:45 часа. Около 70% от територията на общината е покрита със защитени зони и територии.В момента има 7 защитени зони и 8 защитени територии.

Приморско се съвзема трудно след наводненията

Месеци след наводненията в Приморско голяма част от щетите по пътищата в района не са възстановени, защото няма пари. До момента община...

Протестиращите са против предстоящото въвеждане на широк кръг от забрани в защитената зона, защото според тях това ще доведе общината до демографски срив. Чрез забраните за „промяна на начина на трайно ползване” няма да може да осъществи промяна в общоустройствения план на община Приморско, който съдържа предпоставки за развитие на екологичен транспорт – елекромобили, велоалеи.

Организаторите на протеста напомнят, че в Англия, Уелс, Шотландия заповеди за зона НАТУРА 2000 не се издават, а във Франция заповедите не съдържат забрани. В Полша всеки един собственик на имот, попаднал в зона НАТУРА 2000, се договаря за мерките за опазване с правителството

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас