Спряха яхта с нелегални имигранти край Созопол

20706
Спряха яхта с нелегални имигранти край Созопол
Снимка: БГНЕС

Вчера към 16 часа на радарите на интегрираната система за наблюдение на морската граница в РДГП-Бургас е засечена моторна яхта, пътуваща към пристанището в Созопол. Плавателният съд не отговарял на повикванията за идентификация от локалния координационен център. Яхтата правила опити да се приближи към сушата, но избягвала граничните наряди по брега, които трябвало да я посрещнат и пренасочат за извършване на входяща проверка на граничен пункт.

Идентифицирано е името на плавателния съд - “Gagalini”, а на борда му граничните полицаи забелязали присъствието на много хора. Към мястото се отправили два гранични полицейски кораба, които спрели яхтата срещу централния плаж на Созопол.

"Комети" отново возят туристи от Бургас до Созопол и Несебър

След дългогодишна пауза отново ще бъдат възстановени „комети" от Бургас до Созопол и Несебър. Услугата "бърз морски превоз" ще ...

Групите за бордови контрол установили на борда й 32-ма незаконни имигранти. При направените лични обиски у тях не са открити документи за самоличност. 31 заявявили, че са афганистанци, а 1 – иранец. В част от тях са намерени документи, издадени от турски полицейски служби с различна валидност за пребивавнето им на територията на Турция.

Нелегалните пътници разказали, че са се качили на борда на яхтата рано сутринта на 25 май в местността Карабурун, близо до Истанбул. Били събрани от различни места в Турция и е трябвало да бъдат транспортирани до Румъния за сумата от 2500 до 6000 евро на човек.

Капитанът на яхтата, 39-годишен, представил на граничните полицаи копие на румънска лична карта. Незаконните имигранти и капитанът са задържани, а плавателният съд е съпроводен до пристанището. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава, информира пресцентърът на МВР.

 

Созопол – столица на Музите

От 5 до15 юли в Созопол ще се проведе деветото издание на един от най-атрактивните младежки фестивали – МУЗИТЕ. В продължение на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас