Убиецът на 11-месечната Красимира остава още три денонощия в ареста

42071
Убиецът на 11-месечната Красимира остава още три денонощия в ареста
Снимка: БГНЕС

Граничният полицай Костадин Стоянов, който вчера (11 септември) прегази 11-месечната Красимира, ще остане до 72 часа в ареста. Решението беше взето от прокуратурата, а до края на деня ще бъде ясно дали държавното обвинение ще поиска постоянна мярка за неотклонение – арест, парична гаранция или подписка.

Трагедията се разигра в село Крушевец около 9 часа на 11 септември. Тогава 36-годишният граничен полицай е влязал в насрещното платно на главния път в селото с автомобила си, качил се е на тротоара и е помел бебешката количка, в която се е намирала Красимира. 11-месечното бебе загива на място. По неофициална информация Стоянов се връщал от служебен купон на един от шефовете си в Малко Търново и е карал хем пиян, хем без да е спал. Съпругата на полицая - Гергана, отрича, че той някога е сядал зад волана в нетрезво състояние.

Бащата на убитото 11-месечно бебе: Полицията манипулира алкохолната проба

Искам доживотен затвор за граничния полицай, който уби детето ми. Ако трябва, да се промени законът. Това заяви почерненият баща на пре...

До края на деня трябва да е готова алкохолната проба на полицая. Бащата на Красимира обаче не вярва, че тя ще е показателно, защото, според него, има манипулация. Жители на селото твърдят, че на мястото на събитието първи дошли гранични полицаи и карали Костадин да яде кисело мляко, за да намалеят промилите алкохол в кръвта му.

Междувременно за допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу 36–годишния служител на ГПУ-Малко Търново е образувано дисциплинарно производство по чл. 207, ал. 1 от ЗМВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Във връзка със случая директорът на ГД "Гранична полиция" Захарин Пенов даде указания до ръководителите на структурни звена в страната с допълнителни мерки, пише "Труд". Целта е предотвратяване на подобни тежки инциденти в бъдеще.

Снимка: Архив

Пиян шофьор уби бебе в количка

11-месечно момиченце загина при катастрофа тази сутрин в центъра на село Крушевец. Трагедията е станала малко след 9,00 часа на пътя, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com