В Бургас е санкционирано корбаче за превоз на повече пътници

967
В Бургас е санкционирано корбаче за превоз на повече пътници

Кап. Станимир Николов, директор на „Морска администрация“ - Бургас съобщи, че е санкционирано корабче за сезонен превоз. По думите му санкцията е наложена, тъй като на борда на плавателното средство са превозвали повече от разрешените по документи лица.

Той посочи, че първият етап от проверките от дирекция „Концесии“ към Министерство на туризма и комисия от Областна администрация – Бургас е завършил, като и в двете групи са участвали служители на „Морска администрация“ - Бургас.

В Бургас откриват изложбата "Габровска сметка"

В Бургас откриват изложбата „Габровска сметка“, съобщиха от Общината. Експозицията ще бъде представена в четвъртък 14-ти юл...

Кап. Николов уточни, че отделно служителите на „Морска администрация“ - Бургас извършват регулярни проверки по море със спасителни катери, като по време на проверките се следи за спазването на Нормативната база и изискванията за безопасност, на които трябва да отговарят корабчетата за сезонен превоз.

По думите му тези корабчета трябва да бъдат оборудвани със спасителни средства - индивидуални и колективни. За някои от тях се изискват и противопожарни системи. Задължително е и провеждането на инструктажи за безопасност от капитана към пасажерите преди отплаването.

Кап. Николов добави, че при джетове, които се отдават за атракциони, също се изисква инструктаж на човека, който наема джета. Той добави, че сред най-честите нарушения са излизане с по-висока от разрешената скорост през водния коридор и навлизане на джетове в зоната за къпане.

Кап. Николов посъветва гражданите, ако станат свидетели на нарушаване на правилата, да сигнализират на управителя на водния коридор или да подадат сигнал на спешния телефон 112, предаде Агенция „Фокус“.

Продължава 20-тото военноморско учение "БРИЗ - 2016"

В Бургас продължава 20-тото военноморско учение "БРИЗ - 2016", което се провежда под флага на НАТО. В него участват военнослужещи от ня...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com