В Бургас искат нормален механизъм за участие на граждани в управлението

23242
В Бургас искат нормален механизъм за участие на граждани в управлението
Снимка: Wild Bulgaria

Инициатива за по-добър механизъм за провеждане на обществени обсъждания в Бургас предлагат жители на града. Причината - неудобно време и бавене преди да се съобщи, че въобще ще има обсъждане.

Често пъти общинските обществени обсъждания в Бургас се насрочват за часове, които са неудобни за работещите бургазлии. Нерядко тези обсъждания се обявяват официално броени часове преди провеждането им. Това беше повод през изминалата седмица група бургаски граждани да организират гражданска инициатива за промяна на общинската наредба, регламентираща организирането на публични обсъждания.

Икономистът Валентин Люцканов е новият главен секретар в Областна администрация Бургас

Новият главен секретар на Областна администрация Бургас е Валентин Люцканов. Люцканов е икономист по образование. Завършил е Университе...

Целта на инициативата е да бъдат въведени правила, които да направят обществените обсъждания удобни и лесно достъпни за всички бургазлии. Инициаторите се позовават на действащия Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, който позволява на гражданите да внасят свои предложения за разглеждане в държавните и общински институции. Целта на сформираната гражданска инициатива за промяна на Наредбата за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания на Община Бургас е да внесе в Общински съвет Бургас докладна записка с предложения за промяна на наредбата.

Председател на инициативния комитет е Мартин Павлов, а членове са Маргрета Костадинова и Живко Бъклев. Инициаторите канят всички активни и заинтересовани бургазлии да се включат в обществено обсъждане на тази идея и подписката, която я подкрепя. Обсъждането ще се проведе в петък, 13 март, от 18:30 в офиса на сдружение “Хамалогика” на ул. Александровска 50. Повече информация за инициативата можете да откриете на интернет сайта й - burgas1.org/initiative.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас