X
 
 

В няколко детски градини на Бургас ще има велостоянки

39 0
photo of В няколко детски градини на Бургас ще има велостоянки
Снимка: Община Бургас
В дворовете на пет бургаски детски заведения започна монтирането на велостоянки. Това са ОДЗ 2 "Звездица Зорница", ЦДГ 9 "Пламъче", ОДЗ 6 "Ран Босилек", ЦДГ 14 "Здравец" и ОДЗ 13 "Надежда".

Първата е поставена днес до фасадата на ОДЗ № 2 "Звездица Зорница". Така децата и техните преподаватели ще имат възможност да дойдат до градината с велосипед, да го оставят на стоянката и да се върнат в края на деня с него до дома си.

Залесиха училища и детски градини в Пловдив

Деца, преподаватели и експерти от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Пловдив залесиха с фиданки от атласки кедър дворните прос...

Това е удобство и за родителите, които също могат да се възползват от новата придобивка в детската градина и да оставят и взимат децата си също с колело, вместо с автобус или автомобил, посочват от пресцентъра на Община Бургас.

С идеята да се популяризира карането на велосипеди за здраве, като спорт и начин на придвижване до детското заведение и обратно, днес в ОДЗ "Зорница Звездица" се проведе спортен празник, който започна с велошествие.

В него освен децата, се включиха родителите и преподавателите им. Близо 40 деца, 8 учители и 32-ма родители поеха по велоалеята от детското заведение до Морската градина.

След велошествието децата взеха участие в спортния празник с редица игри и състезания на площадката в двора на градината.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...