X
 
 

В района на Созопол почна дезинфекция срещу африканска чума

1155 0
photo of В района на Созопол почна дезинфекция срещу африканска чума
Снимка: Pixabay
Започна дезинфекцията на созополското село Зидарово, където преди ден бяха умъртвени 107 домашни прасета, предаде БГНЕС

Дезинфекцията се извършва в трикилометровата рестриктивна зона около село Зидарово, в което беше потвърдено първото за Бургаска област огнище на африканска чума при домашни свине. Обеззаразяването се извършва от служители на Агенцията по безопасност на храните и ще приключи в рамките на три дни. Ще бъдат напръскани всички площи, улици и дворове, както и пътищата, водещи към селото.

Стопани на свинеферма в сблъсък със здравни инспектори край Созопол

Собственици на прасета влязоха в сблъсък със здравни инспектори край Созопол, съобщава Нова телевизия. В село Зидарово беше открит виру...

Дезинфекциращата течност убива всякакви вируси и бактерии, които биха могли да причинят заболяване по животните и се разпръсква от противопожарен автомобил. Директорът на Бургаската териториална дирекция на Агенцията по храните д-р Георги Митев заяви, че няма опасност за хората и домашните животни, както и за растенията.

Днес е приключило и вземането на кръвни проби от всички прасета в десеткилометровата санитарна зона около Зидарово, в която попадат още седем села от Созополска и Бургаска общини. Резултатите от кръвните проби се очакват да излязат в късния следобед утре.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...

Последно в Актуално