4,5 тона плодове и зеленчуци дари Kaufland на Българска хранителна банка

4571
4,5 тона плодове и зеленчуци дари Kaufland на Българска хранителна банка
Снимка: Кауфланд

Kaufland България дари 4,5 тона свежи плодове и зеленчуци на Българска хранителна банка (БХБ). Чрез мрежата от партньорски организации на БХБ дарението ще достигне до хиляди нуждаещи се хора в страната, които ще получат първокачествени ябълки, моркови, зеле, картофи и лук.

Дарението е първото от планирани регулярни доставки на свежа продукция като част от дългосрочно сътрудничество между неправителствената организация и търговската верига. През април тази година Kaufland България дари 10 000 лева на БХБ.

Kaufland България предлага онлайн вече близо 2000 продукта от асортимента си

Kaufland България значително увеличи асортимента, който предлага онлайн в партньорство с платформата за доставки foodpanda. В тяхн...

„Смятаме да продължим финансово да подпомагаме дейността на хранителната банка, както и да доставяме регулярно плодове и зеленчуци. До края на тази и през следващата година заедно с БХБ планираме още редица съвместни инициативи.“, коментира Гергана Димитрова.

„Плодовете и зеленчуците са сред рядко правените дарения, поради което нуждата от тях е изключително голяма.“, коментира Цанка Миланова, изпълнителен директор на неправителствената организация.

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. Чрез мрежа от партньорски организации в цялата страна храната достига до десетки хиляди нуждаещи се. До 2020 г. дейността на Българската хранителна банка е спасила от унищожаване над 2 000 тона храна на стойност над 4,7 милиона лева. В същото време хранително подпомагане е предоставяно на средно 20 000 нуждаещи се българи всяка година.

Kaufland България е финалист в Career Show Awards 2020

Kaufland България e финалист във водещите награди за най-добър работодател Career Show Awards 2020. Компанията е сред най-добрите работ...

Дарение в полза на Българска хранителна банка може да се направи с SMS с текст DMS HRANA на номер 17 777.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com