Айолов: Няма данни за спирането на "Южен поток" от Европа

20152
Айолов: Няма данни за спирането на "Южен поток" от Европа
Снимка: БГНЕС

Не сме получавали информация Европейската комисия да готви спиране на "Южен поток". Все пак това е много важен за Европа проект, в който са инвестирани огромни капитали. Това обяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов пред журналисти малко преди да открие Петия международен конгрес "Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие", предаде БГНЕС.

Айолов направи този коментар във връзка с публикации в английската преса, че поради изострената ситуация в Украйна Брюксел подготвя санкции, които да засегнат газопровода. Зам.-министърът призна, че е възможно по проекта "Южен поток" да настъпят сериозни промени, като три от четирите тръби да преминат през Кримската република, а само една от тях по дъното на Черно море.

България ще продължи да защитава позицията, че на всяка държава в Европейския съюз трябва да се предостави възможността да решава какъв процент енергия от възобновяеми източници да присъедини към своята система, подчерта той по време на приветствието си към гостите на конгреса. Айолов подчерта, че постигането още през 2012 година на изискването на присъединена енергия от ВЕИ до 2020 година е навлякло на страната ни казус, с който в момента като фокусници се мъчим да решаваме.

Още подробности четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика