Алибегов се оплаква как се готвят мерки за коронавируса, но в неговото заведение под 10% от персонала е ваксиниран

2720
Алибегов се оплаква как се готвят мерки за коронавируса, но в неговото заведение под 10% от персонала е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Под 10% от персонала в заведението на Ричард Алибегов са ваксинирани. Опитвал съм се да водя разговори с персонала, абсолютно доброволно. Това заяви самият Алибегов, който е ръководител на една от браншовите организации на заведенията.

Алибегов счита, че нежеланието да се ваксинират е заради това, че много се говорело за коронавируса и от всички. И същевременно взе да обяснява как в Гърция се давали стимули – 150 евро, без да каже обаче кой всъщност ги дава и как той стимулира собствения си персонал извън говоренето, ако изобщо го прави.

Хората слушат телевизията – когато се появи някой лекар и каже, че няма вирус, това ни връща месеци назад, заяви Алибегов пред bTV. И се съгласи, че трябва да има мерки, само че не се видяло какъв бил приносът на затворените заведения да има по-ниска заболеваемост, на практика в Европа.

Две асоциации на заведенията поискаха оставката на служебния здравен министър

Оставка на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров поискаха браншовите организации Сдружение на заведенията (СЗБ) и Българска асо...

Алибегов обаче не се съгласи с мерките по националния план – било много голям диапазон заболеваемост между 200 и 500 на 100 000 души, за да се затварят дискотеки и нощни клубове. И поиска д-р Стойчо Кацаров да не е здравен министър в следващото правителство.

Кредитите за помощ за бизнеса на теория са много хубави, но на практика банките не ги отпускат така – искат участие, оплака се Алибегов. И предупреди, че при рязък скок на болните съгласно плана заведенията ще затворят и „персоналът отново остава на улицата”.

Ето и какви са основните акценти от последната засега позиция на асоциацията, водена от Алибегов (БАЗ) и на Сдружението на заведенията, водено от Емил Коларов.

"Затворените заведения никъде по света не са спасили нито един човешки живот, още по-малко в България. Ограничаването в работния процес на бизнесите, е с цел забавяне на разпространението, за да може здравната система да се подготви за евентуална нова вълна. Така че впрегнете всичките си усилия в това направление, защото времето е най-ценното, с което разполагате. Но не и ние! Нашето време изтече, няма какво да губим.

От утре заведения само за ваксинирани в Гърция

От утре в Гърция вече ще има заведения само за ваксинирани. „Ще фалираме с тези мерки“, коментират ресторантьорите. На пр...

(...) Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще поискаме оставката на всеки, който спомене за затваряне, заради вирус, за които има действаща и достъпна за всеки ваксина!

(..) Помислихте ли за научната обосновка на това затваряне или с едно движение на химикалката обрекохте нас и нашите семейства на глад и лишения? Къде са изследванията за разпространението на вируса в заведенията? Къде са анализите ви за процента ваксинирани по сектори? Нашият сектор ли е най-опасен, най-неваксиниран, че се затваря първи???"

(...) Господин Кацаров, трябва ли да припомним как вие като гражданин развявахте позицията си за несъществуването на вируса и подривахте доверието на хората в лекарите и лечението срещу Ковид, докато ние, хората работещи в нашия бранш се борехме за оцеляването на бизнеса ни, за запазването на работните места, за справедливост и научна обоснованост на въвржданите мерки за ограничаване разпространението на Ковид! От безумния ви план става кристално ясно, че сте вложили нула усилия да анализирате ситуацията, да се ангажирате с важната за всички нас ваксинационна кампания и да разпишете адекватни, научнообосновани мерки за справяне с разпространението на вируса."

Още: Здравното министерство отговори на Алибегов и Коларов за КОВИД: Не са ли достатъчно дадените вече жертви?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика