Атанасова: КТБ не е "живяла" с държавни пари, а с частни

7620
Атанасова: КТБ не е "живяла" с държавни пари, а с частни
Снимка: БГНЕС

Всички имена, получавали кредити от КТБ, се намират в приложението към нашия доклад. Това заяви председателят на Временната комисия за дейността на КТБ Десислава Атанасова.

Според нея приложението е в размер на 300 страница, а техническата част на доклада е 150 страници. В 300-те страници било пълно с фирми, които не отговаряли „по принцип” на условията да вземат кредит – били с малка търговска история, с един-двама служители, с липса на обезпечение.

Цветан Василев кара наред - с конкретни имена и язвителни коментари

След като в средата на миналата седмица официално бяха оповестени заключенията от доклада на Временната парламентарна комисия за случая...

Кажете как да изслушаме Цветан Василев, попита в студиото на bTV Атанасова. Беше ѝ зададен въпрос дали не е странно Йордан Цонев и бившият финансов министър Петър Чобанов да са част от Временната комисия за КТБ. Атанасова отговори, че сигналът на „Протестна мрежа” за конфликт на интереси към двамата е препратен на Местан. ГЕРБ не решава кой влиза в тази комисия, не е коректно аз да коментирам, заяви Атанасова и оприличи присъствието на Цонев и Чобанов с присъствието на Слави Бинев в Комисията по култура.

Атанасова посочи освен БНБ и ДАНС като фактор в случая „КТБ” и одиторската компания KPMG. Един от ръководителите на KPMG не отрече, че е пътувал с Цветан Василев по круизи. Става въпрос за Маргарита Голева.

За финал Атанасова заяви, че Временната комисия за КТБ оборила твърдението, че банката е живяла благодарение на парите на държавните предприятия. Отчетите показвали, че влоговете на частни субекти са повече. Освен това било оборено твърдението на Иван Искров, че КТБ можела да бъде спасена. Депутатът от ГЕРБ каза и, че имало "други обвързаности", за да рухне КТБ - например обвързаности с ДАНС, като намекна за кредитни връзки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика