BILLA България въвежда нова 100% рециклируема торба за пазаруване

9653
BILLA България въвежда нова 100% рециклируема торба за пазаруване
Снимка: Actualno.com

BILLA България въведе нова, 100% рециклируема торба за пазаруване, която ще замени предходната торбичка за многократна употреба, предлагана от веригата, след изчерпване на наличните количества от нея. Тя носи наименованието Dura Bag (от англ. „издръжлива“) и ще се предлага в магазините на веригата в страната. Носител е на утвърдения в световен мащаб еко сертификат “Blue Angel”, който обозначава чисти продукти, с грижа към опазването на околната среда и в подкрепа на съзнателното отговорно потребление.

Новата торба е изработена от 80% рециклирани материали. Въвеждането ѝ е поредната стъпка, която BILLA прави, в посока към  грижа и отговорност към опазването на околната среда. Доказателство за това е процесът на производство на самите торбички, който се случва на територията на Европа, в Германия. Краткият път на транспортирането им до страните от Централна и Източна Европа свежда до минимум отделянето на вредни въглеродни емисии, които замърсяват въздуха.

„Ние, от BILLA България, проявяваме ангажираност към опазването на околната среда. Затова и насърчаваме нашите клиенти да възприемат концепцията за отговорно пазаруване, част от която е и регулярното използване на торбички за многократна употреба. Това е следващата и най-логична стъпка към намаляването на потреблението на пластмаса и вредни суровини във всеки етап на производствения процес, до разопаковането на потребителската кошница от клиентите у дома“, заяви Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com