Борисов: Приоритет на приоритетите е магистрала "Хемус"

5722
Борисов: Приоритет на приоритетите е магистрала "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Още една допълнителна лента на автомагистрала „Тракия“, но след като заработи ТОЛ-системата замисля премиерът Борисов. Той призна обаче, че на първо място е магистрала "Хемус".

Мисля си как, заработи ли ТОЛ системата, магистрала „Тракия“ до Пловдив да я направим в 6 ленти, с още една допълнителна лента, сподели Борисов във Варна. Той взе участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

Движението по АМ "Хемус" е възстановено

Движението по АМ "Хемус", в участъка между Ветрино и с. Неофит Ролски, е възстановено. Към момента старият път София - Варна, в участъ...

„Като тръгнеш от София за Пловдив все едно караш по „Цариградско шосе“, няма нищо общо с магистрала, пълна е. 45-50 хил. коли на денонощие пълнят „Тракия“, от 15 хил., които са били“, посочи той.

„Говорят ни, че не се ял асфалт, 50 хил. коли и камиони като минат днес това нали е потребление и обороти. Уважаваме ги много, но не харчете енергия да се занимавате с тях“, коментира премиерът.

„В същото време правим и мостовете на АМ „Хемус“, не искам да плашим хората в какво състояние са. 36-37 години нищо не е пипано, никой не иска да поема отговорност за това, всичко трябва ГЕРБ да го свърши и да носи отговорност“, обясни Бойко Борисов.

„Всяко правителство да е правило мост, да е правило магистрала или ж.п. отсечка. На нас ни се струпа всичко накуп. Да правим „Струма“, „Марица“, „Тракия“, „Люлин“ и „Хемус““, допълни той. „Нали тогава сме били цъфнали и вързали. Магистрала до Правец, ето това са правили, все едно аз да си бях направил магистрала от София до Банкя и да кажа стига толкова“, коментира Бойко Борисов. „Сега пак ще се обидят, каквото и да кажа все се обиждат. Следващия трябва да го изберем някъде от далече, за да може да си направи път до вкъщи“, посочи премиерът.

Шест чужди и български компании искат да изградят тол-системата

Шест компании и обединения искат да изграждат тол-системата в България, като две от тях се явяват самостоятелно, а останалите са в обед...

„Приоритет на приоритетите е „Хемус“, искам да съм жив да я видя. Ще видите и вие каква ще бъде разликата в България с „Хемус““, заяви Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Той уточни, че следи всеки ден докъде са стигнали изпълнителите. През този мандат трябва да се провери как се строи магистралата до Търговище.

Премиерът изрази възхиението си от развитието на ЕС.

„Европейският съюз е уникален по своята същност. Това е най-демократично изграденото нещо в света. То, разбира се, поради тази причина няма такава бързина, каквато има в държавите, където има централизираната власт. Но пък почне ли да се движи нещо, то винаги става“. „Аз съм голям оптимист, вярвам в Европа“, допълни още премиерът.

По-рано министър - председателят и лидер на ГЕРБ отбеляза, че са положени „къртовски усилия Балканите да бъдат приоритет на ЕК“.

Борисов: Искат да направят магистралите платени, защото ще им спрат еврофондовете

Въвеждането на ТОЛ такса по магистралите е несправедливо към българския данъкоплатец, заяви днес в Сливен председателят на ПП ГЕРБ Бойк...

„Това е факт, има го. Чуха ни и в Триест, дипломатите знаят как беше включена България там, в Берлинския процес. Гърция и Румъния не бяха включени, а България беше“, посочи той. „Канцлерът Меркел, президентът Макрон и премиерът Джентилони направиха изключение и всички наши предложения бяха включени“, обясни премиерът. „Надявам се в следващите 2 седмици да приемат и за фонда на ЕК за подпомагане на държавите, които ще влизат в еврозоната“, коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика