БСК: В България няма свободна конкуренция, има лошо законодателство

1220
БСК: В България няма свободна конкуренция, има лошо законодателство

Спешна реформа в съдебната система и бързи промени в законите, които тровят предприемачите у нас иска бизнесът  от политиците. Това обясни ръководството на Българската стопанска камара вчера в разговор с лидера на БСП Корнелия Нинова и нейни съпартийци.

На срещата, инициирана от социалистите, от Българската стопанска камара (БСК) посочиха като еталони за лошо нормотворчество промените за "данък уикенд", опита за налагане на диктатура на адвокатите чрез Закона за адвокатурата, новия Закон за счетоводството и др. инициативи от последните месеци, които тикат бизнеса в "тресавище" от утежняващи регулации и корупция и фаворизират определени фирми.

БСК за Закона за адвокатурата: Под натиск от една гилдия се ограничават конституционните права

Приетият от Комисията по правни въпроси Закона за адвокатурата ограничава конституционно гарантирани права. Това се казва в позиция на ...

"В България няма свободна конкуренция, има лошо законодателство. В енергетиката от 25 години насам има само едно - корупция и глупави решения. Силно разтревожени сме за състоянието на българското общество отдавна и доказателство за това са нашите позиции през годините", посочи председателят на УС на БСК Сашо Дончев.

От БСП обещаха да подкрепят искането на бизнеса всяка нормативна промяна да минава през задължителна оценка на въздействието - и предварителна, и последваща, но стана ясно, че тепърва ще се търсят механизми за това. В момента експертният потенциал за оценяване се изразходвал неефективно или липсвал според социалистите, пише в. "Сега". 

БСК посочи, че парламентът работи като фабрика, която гони големи количества и произвежда ниско качество. През последните 6 години депутатите са приемали средно по един проектозакон всеки ден, а промените най-често са писани на коляно, недомислени, лобистки. От камарата обещаха да помогнат с експерти на БСП, която смята да напише "национален план за развитие на България".

 

БСК: Промените в КСО насърчават корупционни схеми за решения за инвалидизация

Предлаганите от правителството промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО) създава натиск за пренасочване на средства от личните па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика