X
 
 

България може да бъде логистичен център за стоките от Азия към Европа

1434 0
България може да бъде логистичен център за стоките от Азия към Европа
Снимка: БГНЕС
Държавният глава Румен Радев обсъди днес на „Дондуков“ 2 перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, главен изпълнителен директор на Dubai Port World и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства. Срещата между двамата е в резултат на участието на българския президент в Петербургския икономически форум, по време на който Румен Радев отправи покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.

Компанията Dubai Port World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в различни части на света. Държавният глава заяви, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и висококвалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център.

"Магията на Изтока" - Азия в снимки

С официално събитие, в присъствието на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова и ръководителите на дипломатическите мисии на уча...

Султан Ахмед бин Сулайем подчерта интереса на Dubai Port World за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. По думите му използването на българските пристанища по река Дунав дават възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
    България може толкова много неща , но Тъмната страна и пречи. Преди всичко най страшен е вътрешният Враг. Компрадорската система на управление на Кликата 10111989 практически е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА НАРОДА/Член*5/ и използва Държавата за задоволяването на техни си лични интереси и когато те са влезнали или влизат в противоречие веднага тяхната пета колона измисля новата порция лъжи и манипулации. И тов виж още ›› а може си остава ей така сватбарски куршум.