X
 
 

България пета по растеж в ЕС, зарадва се Борисов

2317 3
България пета по растеж в ЕС, зарадва се Борисов
Снимка: iStock/Guliver
България е на пето място по икономически растеж в ЕС. През първото тримесечие на тази година ръстът на БВП е 1,2%, а на годишна база достига до 3.5%. Страната ни е изпреварена само от Хърватия, чиято икономика за същия период е нараснала с 1,8%, следвана от Унгария и Полша с по 1,5% и Румъния с 1,3%.

Цифрите зарадваха и премиера Бойко Борисов, който цитира официалните данни на профила си във Facebook.

ЕК обяви насоките за растеж на българската икономика

Европейската комисия препоръчва на България през 2019 и 2020 г. да вземе мерки, с които да подобри събираемостта на данъците върху гори...

Растежът на БВП на 19-те държави от еврозоната е достигнал през първото тримесечие 0,4% на тримесечна база и 1,2% на годишна, посочват от Евростат.

За сравнение през предишното тримесечие (последното на 2018 г.) растежът на БВП на 19 страни използващи единната валута достигна 0,2% на месечна база и 1,2% на годишна.

Съвкупният растеж на БВП на Евросъюза през първото тримесечие е 0,5% на тримесечна база и 1,5% на годишна, което съвпадна с предишните оценки. През четвъртото тримесечие на 2018 г. растежът на БВП на региона достигна 0,3% спрямо третото тримесечие и 1,5% на годишна основа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  По корупция държим твърдо първото място, Бойко защо не се хвали с него?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Поне на едно място да сме първи в света и ти се заяждаш! Баце е скромна, плаха и ранима душица, не може за всяко нещо да се хвали!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Нема ли некой да каже на пожарникарчето, че не само е просто, както то само си признава, но и че е мноо тъпо!
Почитаме Св. преподобни Даниил
Почитаме Св. преподобни Даниил

Тоя свят мъж се родил в Месопотамия от родители, които дълго време нямали деца. В усърдните си молитви те дали обещание, че ако имат рожба, ще я посветят...

Последно в Актуално