Coca Cola е спестила 171 тона въглероден диоксид при производството на минерална вода "Банкя"

60505
Coca Cola е спестила 171 тона въглероден диоксид при производството на минерална вода "Банкя"

Благодарение на иновативната си технология, наречена PlantBottle, която се използва за производството на бутилки за минерална вода „Банкя” от 500 мл., компанията е спестила 171 тона въглероден диоксид през миналата година. Това е сравнимо с отделеното количество CO2 от нов лек автомобил за 1 300 000 километра пробег или на 398 барела петрол.

PlantBottle е запазена марка на The Coca Cola Company. В технологията се използва етанол от захарна тръстика, който е единственото биогориво от първо поколение, признато в световен мащаб заради екологичните си характеристики.

Coca-Cola превръща бутилките си в забавни предмети

Coca-Cola винаги успяват да ни изненадат с интересните си идеи, с които правят живота по-цветен. Последната им кампания е свързана с ок...

Като продължение на отговорната си екологична политика, минерална вода „Банкя” прехвърля PlantBottle и при производството на бутилки от 1,5 литра. Новата опаковка отново е 100% рециклируема, както всички PET опаковки на компанията. За производството ѝ се използва до 30% растителен материал от захарна тръстика, което спомага въглеродният отпечатък върху планетата да се намали значително.

С бутилката от 1,5 литра, предпочитана предимно за домашна употреба, компанията дава възможност на потребителите да направят своя личен, ежедневен принос в грижата за околната среда и да направят своя избор за един по-добър свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика