Десислава Танева: Санкциите срещу Русия ни костват 400 млн. лева

2014
Десислава Танева: Санкциите срещу Русия ни костват 400 млн. лева
Снимка: БГНЕС

1/3 от износа за Великобритания е зърно - основно слънчоглед и царевица, след това пилешко месо и млечните продукти. Решението за Брекзит няма как да се харесва на когото и да е от нас. Ръководството на ЕС трябва да си даде сметка, че резултатът от референдума е оценка на това как се е управлявало досега. Призовавам да се намали бюрокрацията и да се определи стратегия за бъдещото развитие на общността, заяви министърът на земеделието Десислава Танева пред БНТ.

По думите й Член 50 е твърде общ, предстоят 2 години, в които ще се договори излизането. Надявам се Великобритания да остави възможността за българските граждани да продължат да работят, заяви тя.

Танева остро към БСП за ПРСР: Не трябва да се учудваме, че хората не гласуват, щом говорим лъжи

Не трябва да се учудваме, че нормалните интелигентни хора не гласуват, а се увеличава купения вот. Ако нашият манталитет, на политици ...

"Санкциите срещу Русия също предизвикаха недоволството в земеделието. В следствие на политическо решение пострада хранителната индустрия на цялата общност", допълни министърът.

"Нужни са усилия да се възстановят нормалните търговски отношения", призова Танева. До края на май загубите на хранителната индустрия и земеделския сектор след въвеждането на санкциите срещу Русия са в размер на 400 млн. лева, от тях 220 млн. лв. са пряко в сектор "мляко".

Има индикации, че през юли темата ще бъде поставена под внимание, за да се ограничи свръхпроизводството от определени държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com