X
 
 

Държавна фирма ще реставрира сградата на Антикорупционната комисия

1116
photo of Държавна фирма ще реставрира сградата на Антикорупционната комисия
Снимка: КПКОНПИ
Държавната фирма „Реставрация“ ЕАД е избрана да изпълни инженеринговата поръчка за основен ремонт, консервационно-реставрационни работи и адаптация на сградата, в която ще се мести Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Сградата е паметник на културата с местно значение и се намира на бул. "Патриарх Евтимий" №2 в София, бившия нотарият. Има три надземни етажа и един подземен с пристройка. Според документацията на възложителя не се знае кога са построени нито старата сграда, нито пристройката, няма данни и за организацията, която е изпълнила строежа. Договорът за изпълнение на планираните дейности е на стойност близо 3 000 000 лв. без ДДС (или около 3 500 000 лв. с ДДС). Реставрацията на сградата от бул. „Патриарх Евтимий“ ще продължи около година.

Дончева иска закриване на КОНПИ, не се съгласи с маневрата на ГЕРБ за лекарствата

КОНПИ е орган, който трябва да бъде закрит. Защо Корнелия Нинова няма да каже нищо – да не те нагази КОНПИ и теб ли? Ти си лидер ...

Дружеството „Реставрация” ЕАД е създадено през 1994 г., като наследник на дирекция „Изпълнение” на НИПК. В работата си то ще ползва две фирми подизпълнители. За себе си оставя 55% от дейностите. „Доби строй“ ЕООД ще изпълни 42% от ангажиментите – подготвителните работи, доставка на материали и строителни работи. 3% е делът на „Вамос“ ООД – уточняване на проектните параметри, авторски надзор и подготовка на екзекутивната документация.

Припомняме, че с решение на Министерския съвет от 21 ноември миналата година на КПКОНПИ бе предоставено и управлението върху части от административна сграда“, намираща се на пл. „Света Неделя“, които дотогава са били към МВР. На Антикорупционната комисия е дадена част от сутерен с площ 151 кв м и четвърти етаж с площ 577 кв м. А МВР получи управлението на четири етажа в друга сграда на ул. „Г. С. Раковски“ №112.

С решение на МС от май месец КПКОНПИ бе определена за правоприемник на активите, пасивите, архива, информационния ресурс на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната агенция „Национална сигурност“, изпълнявали функции по отменения антикорупционен закон.

Тогава бяха одобрени и 14 млн. лв. допълнителни разходи за работата на новосформираното антикорупционно звено.

Председателят на КОНПИ: Прокопиев може да си продаде акциите в "Икономедиа"

Не сме запорирали "Икономедиа" - ако иска, г-н Прокопиев може да продаде акциите си там. Наистина не знаех на кои медии е собственик н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Старото германско посолство на Третия Райх с резидентурата на ГеСтаПо в нея! А честито на БКП&Клонинги - ще ги дерат новите ГеСтаПо-вци на ШАЙКАТА!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Старото германско посолство на Третия Райх с резидентурата на ГеСтаПо в нея! А честито на БКП&Клонинги - ще ги дерат новите ГеСтаПо-вци на ШАЙКАТА!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Не всичко, което блести е скъпоценност, но изкушението винаги е голямо. Сега обаче няма защо да не му се противите. Колкото по-бъ...

Последно в Актуално