ЕК върнала новата ОП "Рибарство" с 200 забележки

20706
ЕК върнала новата ОП "Рибарство" с 200 забележки
Снимка: БГНЕС

Ще има старт на Оперативна програмата за развитие на сектор „Рибарство“ преди официалното й одобрение. Първата е основна цел на МЗХ за следващия програмен период е възможно най-бързо стартиране на програмата. Информацията съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев.

Има известно забавяне на програмата още през миналата година за подаване на самата програма. В петък миналата седмица тя е била върната с първите бележки от страна на ЕК. Те са над 200 и са серизони, информира Радио "Фокус".

България ще получи 113 млн. евро за рибарство от ЕК

Приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. и предвидения финансов ресурс за изпълнението им ...

„През следващите няколко месеца трябва да ги отстраним, ако искаме възможно най-бързо стартиране на програмата. Нашата визия е за започване на тези мерки, по които постигаме договорка с ЕК преди одобрението на самата програма", обясни заместник-министърът. Той добави, че ще има старт на програмата преди официалното одобрение на самата програма по отделни мерки.

Ще има  Забавянето вече е факт. Надявам се, че няма да има допълнително забавяне и в средата на годината ще можем да отворим първите мерки на собствен риск”, каза още Грудев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика