Фалитът на руския туроператор „Чери тур” може да удари България

5577
Фалитът на руския туроператор „Чери тур” може да удари България

Фалитът на руския туроператор „Чери тур”, в резултат на който вече пострадаха над 150 души, почиващи в Хърватия, може да наруши отдиха на руските граждани и в България, предаде радио „Маяк”.

Операторът, приемащ в България туристите от „Чери тур”, предупреди руските граждани за евентуално възникване на проблеми при напускането на страната. В момента туристите очакват информация дали техните полети и трансфер са платени и по какъв начин ще могат да се завърнат у дома.

Дойче веле: Кой оцапа Несебър?

Преди двайсетина години дебеловратият човешки пейзаж нахлу по черноморското крайбрежие и го задуши с мутробарок и чалготеки. Оцапан бе...

На 2 септември туроператорът „Чери тур” официално прекрати своята дейност. През нощта всичките 159 руски граждани, които бяха на почивка в Хърватия, вече се завърнаха в родината си.

„Ростуризъм” ще се обърне към туристическите власти в България с молба да бъде решен въпросът с клиентите на туроператора „Чери тур”, от които се иска повторно да заплатят за хотелските нощувки. Това заяви пред агенция Интерфакс ръководителят на обединението на туроператорите „Ростурпомощ” Едуард Кузнецов.

„Мога да кажа със сигурност, че хората няма да останат на улицата. „Ростуризъм” и „Ростурпомощ” са се заели с този проблем”, каза Кузнецов.

Българска компания, работеща с „Чери тур”, вече е започнала да иска от руските туристи повторно да заплатят своя престой. От компанията са заявили, че от руската фирма най-вероятно няма да получат нищо, а на руските туристи парите ще им бъдат върнати от сключените предварително застраховки.

Българският морски туризъм е "свръхпредлагане на стандартен евтин продукт"

Българският черноморски туризъм от 2010 г. насам е на фаза "свръхпредлагане на стандартен евтин продукт". Това са изводите от анализ ...

Обещава се, че туристите, които нямат пари да заплатят за престоя си, няма да останат на улицата.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика