X
 
 

Фаворитът за концесионер на летище София е френска, а не турска компания

2794 4
photo of Фаворитът за концесионер на летище София е френска, а не турска компания
Снимка: БГНЕС
Френската компания Aéroport de Paris има водеща роля в консорциума ADP/TAV, който е подал една от най-добрите оферти за концесия на летище София. Компанията, базирана в Париж, е с дял от 75% в бизнес обединението, а предложението на консорциума ADP/TAV е изцяло френска оферта.

Това се казва в изявление на Френско-българската търговска и индустриална камара и нейния председател Стефан Делайе, което опровергава появила се в различни медии погрешна информация във връзка с процедурата по отдаване на концесия на летище София.

Френско-турският консорциум предлага най-много за летище "София"

Френско-турският консорциум "Ей Ти Би" (ATB) поведе в надпреварата за концесията на летище "София", след като даде най-високо концесио...

Основните акционери на ADP са френската държава (50,6%), холандската група Dutch Royal Schiphol Group (8%), както и различни частни индустриални и финансови инвеститори.

TAV е младшият партньор в този консорциум, с едва 25% от акциите, подчертават от камарата, допълвайки, че от юни 2017 г. 46,12% от акциите на TAV са собственост и се контролират от Групата Aéroport de Paris, което я прави част от тази международна група, а не от турска компания.

Председателят на Съвета на директорите на TAV Едуард Аркрайт е заместник-изпълнителен директор на Групата Aéroport de Paris, а другите акционери са предимно международни, уточнява се в декларацията.

От камарата изтъкват, че от април тази година TAV вече не е оператор на летище Истанбул, поради което било неточно представянето на компанията да бъде ограничавано до турския ѝ произход.

Нинова пита кое е европейското в това да дадеш летище София на Турция?

Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във...

Според Френско-българската търговска и индустриална камара би било чудесна възможност за летище София да се присъедини към глобалната мрежа на Групата Aéroport de Paris.

Изборът на този партньор ще бъде чудесен символ за динамиката на френско-българските икономически отношения, които са особено активни в производството на части за авиотранспортния сектор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Всеки може да види в нета ЗАЩО "от април тази година TAV вече не е оператор на летище Истанбул".Нищо не можеш скри от чичко Гугълчо,помни той мамка му и прасе.
 • Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! 2 Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! преди 3 месеца Профил на трол?
  Хи...хи...хи...тия ни мислят за аборигени и ни бълбукат с топла бира...Променя се КАСПИТАЛЪТ на компанията и тя става ТУРСКА с френски любов.... за нас !!!!
 • бокУ е спец по френската лИбоФ 2.1 бокУ е спец по френската лИбоФ преди 3 месеца Профил на трол?
  Дай му да надува кожени дудуци на платежоспособни западни гуспода. За източните гуспуда обръща гръб и се фащаа за палците. ФФсичко е само бизнес нема шменти капели и пунта мара!
  : 0 !
 • Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! 1 Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! преди 3 месеца Профил на трол?
  Хи...хи...хи...тия ни мислят за аборигени и ни бълбукат с топла бира...Променя се КАСПИТАЛЪТ на компанията и тя става ТУРСКА с френски любов.... за нас !!!!
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...