X
 
 

Финансовото министерство призна, че раздава бонуси от средно около 3500 лева

1691 2
photo of Финансовото министерство призна, че раздава бонуси от средно около 3500 лева
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева
43 млн. лева бонуси през тази година е раздало финансовото министерство. Тази новина съобщи депутатът от БСП Антон Кутев, а тя беше потвърдена и от финансовото министерство - макар и с уточнение.

От министерството уточниха, че сумата се разпределя на 12 215 служители през 2018 г. Това на практика означава, че служителите в министерството получават бонуси от близо 3500 лв. средно. Предвид спецификата на раздаване на премии в държавната администрация, която включва и кариерното развитие, логично е да предположим, че е имало по-високи от тази граница и по-ниски.

От ведомството посочват, че в отговор до народния представител от БСП Антон Кутев на въпрос до министъра на финансите е предоставена справка за начислените и изплатени допълнителни възнаграждения за постигнати резултати (ДВПР) през 2018 г. в Министерството на финансите и административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на министерството.

Драгомир Стойнев: Кабинетът си отпусна 118 млн. лева бонуси

Изплатени под формата на бонуси  за българската администрация са 118 млн. лева, разкри на пресконференция депутатът от БСП Драгоми...

От финансовото министерство поясняват, че ДВПР за постигнати резултати е изплащано четири пъти годишно – през април, юли и октомври за текущата година и през януари – за предходната година; разходите за ДВПР не надхвърлят 30 на сто от разходите за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски по бюджетите на разпоредителите с бюджет; ДВПР са определени въз основа на оценка на постигнатите резултати от основните структурни звена и отделните служители през изтекло календарно тримесечие; размерът на ДВПР на отделен служител не надвишава 80 на сто от начислените му за съответната година основни заплати.

Финансовото министерство дава справка и колко души работят в структуратата му:

– Министерство на финансите – 571 щатни служители

– Национална агенция за приходите – 7 886 щатни служители

– Агенция „Митници“ – 3 362 щатни служители

Новите чиновнически заплати - доста апетитни, особено за шефовете

4500 лева горна граница на месечната заплата на някои от чиновниците - това се получава благодарение на обещаното увеличение на надници...

– Агенция за държавна финансова инспекция – 193 щатни служители

– Държавна комисия по хазарта – 46 щатни служители

– Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ – 72 щатни служители

– Агенция по обществени поръчки – 85 щатни бройки.

Общо: 12 215 щатни бройки, уточняват от финансовото министерство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Няма лошо, но дай боже за всички българи които допринасят за това да има пари за разпределение. Иначе, нещата изглеждат, едни изработват парите, а други ги разперделят започвайки от себе си. За другите каквото остане.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Това прави по 300лв. месечно средно. Ако заплатата е 1500 лв. това прави 20% увеличение на "заплатката"! ТАКА ПЕЕРАСА ОТ БАНКЯ КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ НА ДЪРЖ. СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА ПОЧТИ МИЛИОН!
    : 0 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.