"Газпром“ подаде заявление за резервиране на капацитета по газопреносната система у нас

2232
"Газпром“ подаде заявление за резервиране на капацитета по газопреносната система у нас

„Газпром" подаде заявление по проекта за резервиране на капацитета на газопровода за разширяване на Националната газотранспортна мрежа на България, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Газпром" взе участие в провеждането на Фаза 3 от процедурата Open Season на „Проект за развитие и разширение на газопреносната система“, стартиран от "Булгартрансгаз" ЕАД за разширяване на националната газопреносна мрежа на България от българо-турската до българо-сръбската граница и подаде заявление за резервиране на необходимия капацитет", заявяват от управлението на компанията.

Русия затегна контрола над "Газпром"

Руското правителството реши да затегне контрола върху капиталовите разходи на държавните мрежови компании и разчита да "заработи пари" ...

В края на 2018 г. министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова обяви, че страната е готова да стартира проекта за газопровода „Турски поток” на своята територия, а българският парламент промени енергийната си стратегия, за да започне изграждането на газопровод.

По-рано днес "Булгартрансгаз" обяви, че е признала за успешен икономическия тест по третата фаза на процедурата Open Season на „Проект за развитие и разширение на газопреносната система“. В резултат на това компанията е взела окончателно инвестиционно решение за реализация на проекта за развитие и разширяване на газопреносната система в посока българо-сръбската граница, съгласно който тя ще сключи обвързващи споразумения с кандидатите, подали заявления.

Компанията заяви, че три компании са подали заявления за резервиране на газови обеми. След приключване на строителството и пускането на тръбопровода в експлоатация, други фирми също ще могат да резервират капацитета на газопровода.

Прогнозата за инвестиционните разходи при реализация на проекта на проекта, възлиза на 2 767 115 441 лв. (около 1,4 млрд. евро). Средствата ще бъдат инвестирани в изграждането на допълнителна инфраструктура в съответствие с плановете за развитие на нови газови потоци в региона. По-голямата част от средствата ще бъдат насочени към газопровода със Сърбия с дължина 484 км, изграждане на две компресорни станции и газопровод в рамките на 11,5 км от българо-турската граница до компресорна станция “Странджа“.

Депутатите приеха промени в енергийната стратегия на България

Промени в енергийната стратегия на страната приеха депутатите след гласуване в парламента.  "За" промените гласуваха 162 народни ...

Очаква се годишният доход на компанията "Булгартрансгаз" при успешното изпълнение на проекта да достигне около 360 милиона лева (около 180 милиона евро), става ясно още от разпространената информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Американското ядрено гориво получи разрешение за АЕЦ "Козлодуй"

Цената на медта покори нов 2-годишен връх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика