Какво казват рекламите в Google за финансовата индустрия?

1102
Какво казват рекламите в Google за финансовата индустрия?
Снимка: iStock/Guliver

Постоянно сме бомбардирани с реклами за възможности за инвестиране. Финансовата индустрия харчи милиарди за реклама и в повечето случаи хората дори не осъзнават какво означава това за тяхното финансово бъдеще.

Преди известно време рекламната агенция WordStream направи анализ на най-скъпите ключови думи в Google. Вероятно знаете, че Google формира по-голямата част от приходите си от реклама с плащане на клик. Това означава, че компаниите плащат за рекламите си, когато някой кликне върху тях. И тъй като в Google са много умни, те класират рекламодателите, които са готови да платят най-много, на най-горните места в списъка на платените обяви.

Това означава, че в някои сектори има много свирепа ценова конкуренция, когато компаниите подават оферти за определени ключови думи. Ето защо, цената на клик за някои ключови думи може да стигне до небето.

Когато погледнете списъка на 10-те най-скъпи ключови думи на Google, можете да видите, че повечето от тях са свързани с финансовата индустрия. Някои от тях имат цена на клик по-голяма от $50 или дори $100. С други думи, това означава, че компанията плаща $100 на човек, който кликва върху тяхната реклама. Лудост!

Според WordStream, 10-те най-скъпи ключови думи са (б.р.: даваме ги в превод от английски):

1. Застраховка

2. Заеми

3. Ипотека

4. Адвокат

5. Кредит

6. Юрист

7. Дарете

8. Образователна степен

9. Хостинг

10. Иск

Ако разбирате от бизнес логика, можете бързо да прецените, че щом финансовата индустрия може да си позволи да плати най-високите цени на клик, то трябва да има най-високите маржове.

Как Ви се отразяват разходите за инвестиционни реклами?

Много е просто. Вярвам, че повечето финансови продукти са много лоши за клиентите. Това са продуктите, които имат най-високи маржове. И тъй като те са много изгодни за продавачите, финансовата индустрия ги продава много агресивно. Но от друга страна, тези продукти са най-лошите за клиентите. Пример: Комбинирани животозастрахователни продукти, които имат животозастрахователен и инвестиционен компонент. Тези продукти са много популярни, защото застрахователните агенти са много мотивирани да ги продават (получават големи комисиони).

Клиентите очакват доста от тези продукти, но в дългосрочен план получават много малко. Комисионите и таксите изяждат по-голямата част от инвестираните пари с течение на времето и те остават с празни ръце.

Ето защо моят най-добър финансов съвет е: ако финансовият продукт се рекламира много и финансовите Ви съветници се опитват усилено да Ви го продадат, това обикновено означава, че трябва да стоите далеч от него.

Или с други думи: Най-агресивно продаваните финансови продукти са най-лошите за инвеститорите.

Присъединете се към мен на моя семинар в София „Решение за един милион долара“

Искате ли научите това, което финансовата индустрия не иска да знаете за инвестирането? Подготвил съм нещо, което ще Ви „взриви“ (и ще спаси финансовото Ви бъдеще).

Научих се по трудния начин (като загубих 6-цифрена сума пари), че финансовата индустрия и консултантите работят усилено, за да Ви помогнат да направите грешни инвестиционни решения и да Ви посъветват да инвестирате в най-лошите възможни финансови продукти – така че те да спечелят от това.

Ето защо моята мисия сега е да споделям това, което финансовата индустрия не иска да знаем за инвестирането. Милиони хора по целия свят губят много пари, без дори да го осъзнават. И това трябва да спре.

Ето защо подготвих семинар, на който ще Ви науча как да избегнете това. Това обучение е наистина важно за Вашето финансово бъдеще. Всъщност, ако не научите това, което ще представя на семинара, никога няма да можете да правите печеливши инвестиции, а ще губите пари, без дори да сте наясно с това.

Прекарах 7 години в живота си, за да науча тези подробности, но сега можете да ги разберете за 4 часа на семинара, който се организира от Проджекта

Затова се регистрирайте още сега на Investments.bg.

Автор: Роберт Ролих

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com