Концесия за добив на нефт и газ за 35 млн. лева даде правителството

23782
Концесия за добив на нефт и газ за 35 млн. лева даде правителството
Снимка: Getty Images / Guliver

Правителството предостави на „Проучване и добив на нефт и газ” АД 35-годишна концесия за добив на подземни богатства – нефт и природен газ (природен газ и кондензат), от находище „Искър - запад”. Това стана след днешното заседание на Министерския съвет.

"Проучване и добив на нефт и газ" АД е част от компаниите, които са в сферата на влияние на ТИМ, според "Зелените". Компанията е дъщерно дружество на "Химимпорт" АД.

Акционерите във Фрапорт не искат съдружие с ТИМ

Асоциация на критичните акционери във Фрапорт се обявяват против съдружието на германския летищен оператор с ТИМ в България. Те са вн...

Находището се намира на територията на общините Кнежа и Искър в област Плевен. За целия период на договора се очаква концесионните плащания да надхвърлят 74 млн. лв. Планираният размер на инвестициите е за над 44 млн. лв.

С друго решение кабинетът даде съгласието си да бъде намален размерът на площ „Блок 1-12 Кнежа”, в който от 2010 г. същото дружество извършва проучвателни дейности за добив на нефт и природен газ. Това се налага поради регистрирането в Националната геоложка служба на находището „Искър-запад”, което попада в площта за търсене и проучване „Блок 1-12 Кнежа”, и законовото изискване с неговия размер да бъде намален размерът на площта за търсене и проучване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com