КТБ удвоява дела си в "Булгартабак"

49990
КТБ удвоява дела си в "Булгартабак"
Снимка: БГНЕС

Корпоративна търговска банка официално увеличи дела си в „Булгартабак Холдинг”. Това стана ясно от уведомление до Комисията по финансов надзор (КФН) и Българската фондова борса (БФБ).

Още в края на миналата седмица, на 9 май, банката на Цветан Василев е купила 237 247 акции от „Булгартабак Холдинг”. С тях делът на банката в дружеството става 6,02%, тъй като досега КТБ имаше 206 250 акции. С новата покупка акциите стават 443 497. Другите акционери в „Булгартабак” са BT Invest от Австрия и E. Miroglio Finance от Люксембург.

КТБ купи акциите на бившата "Емпорики Банк - България"

"Корпоративна търговска банка" придобива всички акции с право на глас от капитала на "Креди Агрикол България" (бившата "Емпорики Банк...

През миналата седмица стана ясно, че Lafka също е с нов собственик, но не е ясно кой е той. Интересен факт е, че самото дружество „Булгартабак” вече е в ръцете на неизвестно физическо лице. Предишният собственик„ВТБ Капитал” продаде "Булгартабак" на „Livero Establishment”, което е под едноличния контрол на по-голямата TGI Middle East. От решение на Комисията за защита на конкуренцията по повод евентуална концентрация между предприятия при осъществяването на сделката обаче става ясно, че всъщност „Булгартабак” вече е в ръцете на физическо лице. Не става ясно обаче кое е то.

По повод продажбата на "Булгартабак" бившият депутат от ДПС Осман Октай коментира, че руските интереси, които стоят зад КТБ и Делян Пеевски, тъсят нов проводник в БЪлгария, тъй като Пеевски се осветил твърде много пред обществото. Октай дори каза, че е имало среща в Боровец на известни руснаци, които са обсъждали въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика