МИ след обвиненията: Няма да бъдем заложник на корпоративни интереси

1560
МИ след обвиненията: Няма да бъдем заложник на корпоративни интереси
Снимка: БГНЕС

Изнесените днес медийни публикации и тиражиран запис представляват манипулативно внушение, че министър Седларски „кадрува“ в екипа на дружества от Държавната консолидационна компания. Това се казва в позиция на икономическото министерство, изпратена до медиите.

Пропомняме, че по-рано днес, 24 март, стана ясно, че срещу служебния министър Теодор Седларски има сигнал за нередности при смяна на членове на бордовете на редица държавни дружества. Въпреки че е бил запознат с нередностите около документацията за държавни дружества, Седларски е наредил смяната на ръководствата на редица дружества с държавно участие.

Проверяват сигнал срещу служебния икономически министър заради сменени ръководства

Сигнал срещу служебния министър на икономиката Теодор Седларски ще е обект на проверка от специалните служби, предаде БГНЕС. Става въпр...

"Министърът на икономиката е принципал на ДКК и в неговите правомощия е да извършва промени в ръководството на дружествата от неговата структура", пише в отговора на ведомството.

Според него изпълнителният директор на ДКК ЕАД и останалите членова на борда са били освободени наскоро заради продадената в нарушение на закона сграда на „Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки“ и заради лоши корпоративни практики в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, „ВМЗ“ ЕАД и други дъщерни дружества на консолидационната компания.

"Информацията за това вече беше оповестена от страна на Министерството на икономиката и е причина за промяна в персоналния състав на Съвета на директорите на държавната компания.

Фактите за незаконната сделка се съдържат в конкретен доклад, за което е сезирана прокуратурата", допълват от икономическото министерство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика