Милен Велчев като представител на ВТБ: Имаме документи, че Цветан Василев държи "Виваком"

17806
Милен Велчев като представител на ВТБ: Имаме документи, че Цветан Василев държи "Виваком"
Снимка: БГНЕС

Разполагаме с документи, които показват, че Цветан Василев е собственик на "Виваком" (Vivacom). Това обяви пред bTV бившият финансов министър Милен Велчев, който представлява руската банка ВТБ чрез "ВТБ Капитал" в България.

Велчев коментира темата заради твърденията на руския бизнесмен Дмитрий Косарев, че всъщност собствеността на телекома е именно на самия Косарев. Според Косарев, ВТБ "незаконно" държи 33% от "Виваком", а сега руската банка, в лицето на Велчев в България, искала с "рейдърска атака" да попречи на Косарев да стане мажоритарен собственик на телекома. Дмитрий Косарев е сочен за приближен на руския олигарх Константин Малофеев.

Николай Василев: С продажбата на "Виваком" ще се знае кой е собственикът

Продажбата на "Виваком" е по-скоро положително събитие, защото ще допринесе за по-голяма прозрачност по отношение собствеността на теле...

Милен Велчев обаче не коментира личността на Косарев и претенциите му за мажоритарна собственост на българския телекомуникационен оператор, а посочи, че от пет месеца "горно дружество", което е собственик на "Виваком", не обслужва плащанията по мостов заем от 180 млн. евро и затова сега ВТБ си търси парите чрез продажба на актив за обезпечение. Това е важното в случая, заяви бившият финансов министър, който обясни просрочието заради историята около Цветан Василев и продължаващия да виси въпрос дали банкерът ще бъде екстрадиран от Сърбия в България, където да отговаря пред българското правосъдие за аферата "КТБ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com