На 5 юни Fibank пуска уеб базирана информационна и обучителна платформа за дами

12940
На 5 юни Fibank пуска уеб базирана информационна и обучителна платформа за дами
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Уеб базирана информационна и обучителна платформа, целяща да отговори на нуждите на жените в бизнеса бе представена в клуб "Перото" от създателите й - екипът на Fibank (Първа инвестиционна банка). Платформата е част от програмата Smart Lady на банката, по която е одобрено финансиране в размер на 48 млн. лв. и вече са се възползвали над 370 бизнес дами, обяви изпълнителният директор на банката Севдалина Василева.

„Уеб базираната платформа е следващ етап в развитието програмата Smart Lady, което обещахме преди една година и това е нашето дигитално общество – дамите чрез мобилен телефон могат да намират нужната им информация, контакти, инструменти за своя бизнес“, уточни Василева.

98% от бизнес дамите желаят да се обучават и проявяват интерес към онлайн обучение. Дамите в бизнеса са категорични – искаме да научим конкретни прагматични неща и най-добре с модерни технологии онлайн. Основната тема, по която биха искали да получават информация е мениджмънт и финансови инструменти. 86% от дамите проявяват интерес към уеб базирана обучителна платформа, 62% вече са участвали в обучения - над 200 жени в 6 града са преминали обучения. 88% от дамите проявяват интерес към менторство, 92% предпочитат курсове и убенари, 56% - форуми с дискусии, 43% - вдъхновяващи примери. Това показват резултатите от национално представително проучване по тема „Жените в бизнеса – очаквания и нагласи към уебплатформи с обучителен и бизнес характер“, проведено от KANTAR TNS.

„Всичко, което може да бъде достъпно с мобилния телефон е предпочитано от дамите“, коментира Севдалина Василеева и отбеляза, че стремежът на банката е обучителните форми, които предлага за дами да бъдат изключително дигитално напреднали, лесни и модерни. Тя посочи още, че 85% от дамите искат виртуални срещи с бизнес дами.

Млади, високо образовани, дейни, с желание за обучение и развитие – това е профилът на българските бизнес дами, категорична е Василева.

„Първият голям елемент на програмата е финансовата полза – възможността тя да направи финансирането достъпно. Другата страна на Smart Lady е социалната й роля – дамите да надграждат уменията си. УЕБ базираната платформа е следващият етап в развитието ѝ", коментира още Севдалина Василева.

Тя изтъкна важността както на финансирането за стартиращия бизнес, така и на менторството. „Двете страни трябва да се намерят – менторът и стартиращият бизнес. Програмата Smart Lady е именно с такава цел – да могат да се срещат и да се намерят“, подчерта Василева. Над 50% от дамите в бизнеса заявяват, че биха желали срещи с бизнес дами, отбеляза още тя и съобщи, че дамите от Smart Lady имат свое място, където да се събират – „миналият месец стартира прощъпулникът на месечните срещи в неформална обстановка, в ограничен кръг – общност за качествено опознаване и общуване, тъй като добрият пример вдъхновява, разговорите вдъхновяват и е много приятно“.

Надя Кошинска, член на УС на банката съобщи, че в Smart Lady влизат и застраховка „Спокойствие“ и здравна застраховка, които са безплатни за кредитополучателите по програмата. „По програмата предоставяме не само финансов ресурс, но и увереност и спокойствие“, увери тя.

Новата уеб базирана информационна и обучителна палтформа ще стартира на 5 юни и ще е достъпна онлайн. Това не е информационен уеб сайт, а платформа, която е максимално динамична и отговаря на изискванията на дамите с място за обучения, включително чат рум, уебинари и възможности за комуникация с лекторите, съобщиха създателите при първото ѝ представяне пред публика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика