На пазар с грижа, отговорност и подкрепа за малкия бизнес в страната

3439
На пазар с грижа, отговорност и подкрепа за малкия бизнес в страната
Снимка: METRO

Като част от мисията си да бъде близо до независимия бизнес в страната, МЕТРО България стартира инициатива „До теб. За Коледа“ в подкрепа на търговците на дребно за наближаващите коледни празници.

Компанията въведе и голям брой допълнителни мерки, които да гарантират една по-сигурна среда за пазаруване – автоматизирано следене на човекопотока, термокамери, повече диспенсъри за дезинфекция на ръце и т.н, за което заслужи сертификат Safeguard за COVID-19 безопасна среда и хигиена за клиентите и служителите.

Инициативата „Преоткрий България“ ще подкрепи успешния старт на туристическия бизнес

Нова голяма инициатива обединява местни и международни компании, държавни институции и професионални асоциации в подкрепа на туристичес...


След основаването през лятото на платформата „Преоткрий България“ в подкрепа на ХоРеКа бранша, предпразничният период бележи началото на инициативата „До теб. За Коледа“, насочена към подкрепа на търговците на дребно. Кампанията е комбинация от стъпки и комуникация, целящи да насочат вниманието към малките магазини в празничния шопинг. В този важен, но и труден за потребителите момент, пазаруването може да се превърне в кауза за подкрепа на цял един бранш, както сподели Диана Бонева, Директор Снабдяване и Член на Борда на директорите в МЕТРО България:

            „Тази Коледа ще бъде различна поради много причини. Настъпилата криза промени живота и приоритетите на голяма част от хората. Много бизнеси са изправени пред сериозни предизвикателства за съществуването си. За да вдъхнем надежда на собствениците на малък бизнес, дадохме началото на „До теб. За Коледа“. Призоваваме българите за коледния си пазар да обърнат поглед към магазина близо до техния дом и по този начин да донесат повече усмивки и сбъднати желания.

Целта на „До теб. За Коледа“ е да превърне малките магазини в предпочитани места за празничния пазар. Това спестява време, но и подпомага малките търговци в тежките условия. От МЕТРО са категорични, че собственият бизнес има своето важно място в икономиката на страната ни и заслужава подкрепа от страна на всички нас повече от всякога.

            А в своите магазини МЕТРО България въведе и голям брой допълнителни мерки, гарантиращи по-сигурна среда за пазаруване, за което заслужи сертификат Safeguard от Bureau Veritas.

МЕТРО започва масово тестване на служителите си за COVID-19

МЕТРО България започва поетапно масови PCR тестове за COVID-19 на своите служители в 11-те магазина на компанията, за да намали риска з...


Понастоящем посещенията на обществени места изискват не само спазването на задължителните правила, но и повишено внимание от страна на хората. В един такъв момент магазините се превръщат в места с изключителна степен на важност, особено обектите за търговия на едро, в които пазарува и немалка част от бизнесът.

Международният сертификат Safeguard на Bureau Veritas признава конкретни усилия от страна МЕТРО в посока защита на служителите и клиентите от разпространение на COVID-19. Той отличава бизнеси, които въвеждат анти-COVID мерки при четири-степенен контрол на безопасността:

1) безопасност на хората – МЕТРО магазините разполагат с големи търговски площи, които позволяват спазването на значителна физическа дистанция, гарантираща спокойно и сигурно пазаруване. Налични са лични предпазни средства за служители и клиенти, както и възможности за измерване на телесната температура;

2) процеси – мерки в посока непрекъснатост на бизнес процесите;

Инфекциозна болница и „Света Ана“ в столицата се включиха в инициативата „Топла храна от сърце“ на Нарру Доставка и Метро

Миналата седмица Нарру  и Метро започнаха доставка на топла храна за медицинските екипи на „Пирогов“ като обявиха, че ...

3) хигиена – дезинфекция се извършва по график, утвърден от контролните органи. Диспенсъри с дезинфектант се намират из цялата площ и са на разположение на клиентите през целия им престой в обектите;

4) мерки в обектите – автоматизирана система за контрол на човекопотока, термокамери и др.

„Осигуряването на безопасна среда и опазването на здравето на хората са най-важните бизнес цели в момента. В нашите магазини клиентите могат да бъдат спокойни при пазаруването си, тъй като предприетите мерки осигуряват висока степен на сигурност и са сертифицирани за COVID-19 безопасна среда и хигиена от Бюро Веритас. От отговорността на всички нас в момента зависи продължаването на дейността – не само нашата собствена, но и тази на голяма част от независимия бизнес в страната. Затова призоваваме хората да бъдат разумни, да изпълняват разпоредбите на властите, за да имаме една по-сигурна Коледа!, заяви Филип Анастасиу, Директор Продажби и Член на Борда на директорите в МЕТРО България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com