X
 
 

ОЛАФ смята, че заради измами в земеделието сме ощетили бюджета на ЕС с 10 млн. евро

1560 3
photo of ОЛАФ смята, че заради измами в земеделието сме ощетили бюджета на ЕС с 10 млн. евро
Снимка: Getty Images
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви в днешния си доклад за 2018 година, че в България има няколко земеделски дружества, които в миналото са получавали еврофондове за дейността си и които сега са опитали да избегнат тавана за директни плащания за площ като създават фиктивни фирми и получават повече средства.

Припомняме, че преди няколко години беше въведен таван за помощите за единица площ с идеята да няма прекалено окрупняване и предпоставки за създаване на монопол.

Картината в селското стопанство - тютюнът намалява, отглеждаме все повече боб и леща

Тютюнът ще остане само в едноименния роман на големия български писател Димитър Димов. Последните официални данни сочат, че славата на ...

Обяснението за схемата е просто – създават се уж независими от основния бенефициент фирми или се отделят вече съществуващи. Но многократно адресът на такива фирми и на вече достигнал таван на плащанията бенефициент съвпадал, установили от ОЛАФ. А нанесените щети за бюджета на ЕС са около 10 млн. евро.

Всъщност в периода 2014 – 2018 година ОЛАФ е регистрирал 1072 случая с нередности по европейски фондове (структурни и инвестиционни фондове) що се отнася до България. В 27 случая ОЛАФ е отправил препоръки към България как да действа, но за периода 2012 – 2018 година има само 1 присъда по такива препоръки!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    По-скоро - за 10 милиарда!
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 седмица Профил на трол?
    Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично. Автор; Георги Илиев Митев. Град София (2019).
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Аааааа, НЕ! Ние не можем да правим такива неща! Тоя Олаф само се заяжда с нас, нахалник неден!
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално