ООН видя лято 2017 като най-добрия ни сезон от 10 години

994
ООН видя лято 2017 като най-добрия ни сезон от 10 години
Снимка: БГНЕС

„Със 7.9% ръст на чуждестранните туристи, посетили България между януари и август 2017 г. и особено с увеличението с 8.1% на приема на международни туристи, със задоволство отбелязваме най-добрия летен сезон за страната през последното десетилетие”.

Това пише генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай в писмо до министъра на туризма Николина Ангелкова.

8% ръст на посещенията на чужди туристи, данните били от туроператорите

Около 8% е ръстът на посещенията на чуждестранни туристи у нас през летния сезон. Това каза пред журналисти в Пловдив заместник-минис...

Рифай посочва, че тези резултати надграждат вече постигнатото значително увеличение с 10% на броя на международните туристи, посетили България през 2016 г., позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации в Централна Европа, с почти троен ръст през тази година в сравнение със средния ръст за региона.

В писмото си генералният секретар на СОТ изразява и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със сектора, превръщайки го в стълб на социално-икономическото развитие. „Имахме възможност да се уверим в тази ангажираност миналия декември на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, проведен в София“, допълва Рифай и изказва благодарността си за подкрепата на Министерство на туризма към работата на СОТ.

„Потвърждаваме подкрепата на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развитие на туризма в България“, пише още Рифай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com