Пиер Луврие поиска от Бойко Борисов да спази върховенството на закона

7354
Пиер Луврие поиска от Бойко Борисов да спази върховенството на закона
Снимка: БГНЕС

Отворените писма към премиера Бойко Борисов явно се превръщат в предпочитан начин на комуникация, след като и "инвеститорът за едно евро" Пиер Луврие се обърна към българския министър-председател във връзка с проджабата на "Виваком', "Дунарит", "Авионамс", НУРТС и ГАРБ.

Според Луврие информациите в медиите, че той е връзката, чрез която Русия се опитва да сложи под контрол въпросните предприятия, не отговаря на истината. Ние сме инструменти на мира, твърди беглийският гражданин, живеещ в Москва. И обещава на Борисов да покаже прозрачните си намерения, ако му бъде дадена тази възможност.

Трайков: Новият собственик на "Виваком" и "Дунарит" е "финансов приключенец"

Вчера стана ясно, че "Виваком", военните заводи "Дунарит", "Авионамс", мултиплекса НУРТС и пийпълметричната компания за изследване на т...

Продавачът продаде окончателно, твърди Луврие и се позовава на закона, който казвал категорично какво се е случило. Белгиецът моли официално от държавата да се запознае с подробностите, като е готов LIC33 да ги предостави. Не искаме преференциално отношение, а уважение на върховенството на закона, казва Луврие.

По думите на Луврие българските дружества, които е придобила компанията му LIC33, се справят отлично, като се изключат "изкуствените атаки, които непрестанно отблъскват". Ще рефинансираме прозрачно тези компании, дава ново обещание белгиецът.

Изводи

По-рано днес икономистът Владимир Каролев заяви, че според него няма сделка за собственост, а само опция. Тези инвестиционни банкери придобиха възможност да вземат въпросните български предприятия и ще го сторят, ако намерят инвеститори, обясни Каролев.

КЗК проверява купувача на Vivacom

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) проверява новорегистрираната чуждестранна компания LIC33, съобщават от институцията. Инвес...

Какво още казва Луврие на Бойко Борисов - научете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика