ПРАВО НА ОТГОВОР - от възложител на обществени поръчки

15897
ПРАВО НА ОТГОВОР - от възложител на обществени поръчки
Снимка: Личен архив

Има страшно много неверни твърдения, касаещи личния ми живот, професионалната ми кариера и бизнеса, който от няколко месеца развивам на територията на страната. Това твърди в свое официално съобщение до медиите изпълнителният директор на "Жи Пи Груп България" ЕООД (бел. ред. - да не се бърка със строителния гигант "Джи Пи Груп") Венцислав Манчовски във връзка с материал на Actualno.com: "Най-младият български "Остап Бендер" стана публичен възложител". Оригиналният правопис във всички директни цитати от писмото е запазен, а Actualno.com го публикува с незначителни съкращения.

На първо място, г-н Манчовски посочва, че в статията е написано "провален като шеф на ЮНЕСКО". "Никога не съм бил шеф на ЮНЕСКО, никога не съм управлявал организация, подобна на ЮНЕСКО. Твърденията за юнеско да по повод маниполация по повод измама от страна на Неправителствена организация, която се опита да намеси моето име в организиран от тях Концерт. След прокурорска проверка се установи че цялата тази схема е схема за събиране на незаконни средства с цел "Благотворителност". Прокуратурата в Пловдив има образувано досъдебно производство по което мисля че вече се произнесоха магистратите", пише в правото на отговор.

В писмото се казва, че "във връзка с обвиненията цитирани в публикациите че Прокуратурата на Република България ме търси (бел. ред. – публикацията в Actualno.com е една и в нея се казва дословно следното: "Едва 17-годишен Венцислав Манчовски бе погнат от прокуратурата заради обявен и естествено непроведен концерт в пловдивската зала "Колодрума" т.е. използвано е минало време) твърдя и продължавам да твърдя че Прокуратурата на Република България изобщо не ме търси по въпроси свързани с изпълнение на дейността на представяната от мен фирма". Actualno.com говори за г-н Манчовски с кметицата на село Горна Кремена Светлана Алексиева и тя разказа за интерес на прокуратурата към него.

"Има прокурорски проверки свързани с лични деяния преди 4 години, който прокурорски проверки са минали. По повод сагата с подписания от мен документ на ЮНЕСКО Прокуратурата в Пловдив има заведено досъдебно поризводство на сдружение с нестопанска цел в Обществена полза тях могат да потърсян искателите на цитирания текс".

"Нямам нищо общо с Камарата на строителите в Република България нито пък съм работил в несъществуваща фирма ЛЕД ДИРЕКТ СТРОЙ АД. Единственият ми допир и контакт с Камарата на строителите в България е относно инвестиционните ми намерения, строителните процеси и строителните нормативни актове и изисквания, който Камарата на строителите изисква при извършването на такава дейност. Нито участвам в Управителния съвет на Камарата нито пък съм имал такива намерения да участвам", пише още в писмото. Actualno.com никога не е твърдяло, че г-н Манчовски има нещо общо с Камарата на строителите, а с Камарата на работодателите (бел. ред. - такава камара всъщност в България няма, съществува единствено КРИБ), което лесно може да се види в оригиналния текст и прилага моментна снимка на профил във Facebook със снимката на г-н Манчовски (бел. ред. - той не отрича достоверостта на лика на снимката в официалния си отговор) и със съответната публично видима информация, публикувана в този профил:

В писмото на Манчовски се казва и друго – че новият адрес на фирмата му "ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД" (бел. ред. – правописът е запазен от писмото) е Община Мездра, село Горна Кремена, ул. Ал. Стамболийски 9. Фирмата била възложител на обществени поръчки по чл. 18, ал. 1, т. 13 от Закона за обществените поръчки. "Партидата на дружеството е 5975 вписано в Регистъра на Обществените поръчки, като ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД", се добавя в писмото.

Пълният текст на писмото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com