Протести на превозвачите заради пакет "Мобилност" блокират центъра на София

3269
Протести на превозвачите заради пакет "Мобилност" блокират центъра на София
Снимка: БГНЕС

Във връзка с очакваното гласуване на много спорния пакет "Мобилност" днес (27 март) в Европейския парламент, българските превозвачи организират протести както в София, така и в Страсбург. В Брюксел пък ще има протест в подкрепа на пакет "Мобилност".

Възможно е обаче да има отлагане на гласуването, като това беше потвърдено от председателя на ЕП Антонио Таяни. Всъщност вече се появи и информация, че в днешния дневен ред няма да има гласуване на пакет "Мобилност"!

Росен Желязков: Пакет "Мобилност" няма прецедент в историята на ЕП

Такъв прецедент няма в историята на Европейския парламент, заяви транспортният министър Росен Желязков по повод на предстоящото гласува...

В българската столица като организатори на протеста са заявени Камарата на автомобилните превозвачи в България, Национално сдружение на българските превозвачи, Асоциация на българските предприятия за международен транспорт и пътища, както и Камарата на автобусните превозвачи.

Сборните пунктове за София всъщност са два, като и двата протеста започват в 12:00 часа. Първият е на площад "Александър Невски", а от 12:30 часа започва протестно шествие към сградата на Европейската комисия в Република България, намираща се на ул. „Георги С. Раковски“ No 124. Маршрутът е следният-от площад „Св. Александър Невски“ по ул. „Оборище“ към ул.„Георги Сава Раковски“, където протестното шествие ще завие наляво по ул. „Георги С. Раковски“ до сградата на Европейската комисия в Република България, намираща се на ул. „Георги Сава Раковски“ No 124. Именно пред сградата на ЕК превозвачите планират да останат поне 2 часа.

Вторият протест, чийто организатор е Камарата на автобусните превозвачи, ще се проведе пред сградата на ДСБ (кръстовището на бул. Витоша и ул. Кърнигрдска) протест под мотото "Не на предателството на националния интерес с Мобилен пакет 1". Причината за избора на мястото е случилото се с евродепутата Светослав Малинов, който не гласува против вкарването на пакета в дневния ред на ЕП с оправданието, че заради забавяне във Франкфурт не е успял да стигне (бел. ред. - ТУК вижте колко директни полета до Франкфурт е имало по-рано същия ден). Друг от негласувалите Николай Бареков обяви, че е бил в същия самолет като Малинов, но стигнал навреме, само че не се регистрирал нарочно. Ето и позицията на Бареков в подкрепа на пакет "Мобилност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com