След среща с Борисов: Китайски търговски гигант с интерес към България

2171
След среща с Борисов: Китайски търговски гигант с интерес към България

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции.

В срещата, на която присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, участваха вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг. Те бяха съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев, съобщиха от правителствения пресцентър.

Борисов и вицепремиерите пак отсвириха блиц контрола

Днешният блиц контрол отпадна като точка от дневния ред на Народното събрание. Това стана ясно от думите на председателя на парлам...

Китайските инвеститори посочиха, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Обща беше оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази благодарност за съдействието на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Той подчерта, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Премиерът посочи, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика