X
 
 

Станала ли е сградата на КТБ на площад "Гарибалди" обект на измама за 1 лев?

2683 2
photo of Станала ли е сградата на КТБ на площад "Гарибалди" обект на измама за 1 лев?
Снимка: БГНЕС
Сградата на площад „Гарибалди“ в София, в която се помещаваха главните офиси на Корпоративна търговска банка (КТБ), е обект като залог на сделка, по която исканата реална цена е само 1 лев. Това пише блогът "Войната срещу КТБ", като се позовава на заверен на 21 декември, 2017 година от нотариус официален договор, вписан на 28 декември, 2017 година в Агенцията по вписванията.

От написаното в блога излиза, че в сагата централни действащи лица са Бисер Лазов – защитеният свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“, както и шуреят му Ненчо Трифонов, заедно с фирмите „Евробилд 2003“ ЕООД, което се контролира от Лазов, както и „Ню кооп инвест“ ЕАД, чийто главен изпълнителен директор е Трифонов.

ГЕРБ пак подкрепи закона "Пеевски" за КТБ

Законопроектът на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност беше приет на вто...

Историята

Сградата на КТБ е по-известна като централата на Българската търговска банка или „Банката на Буров“, а една от първите сделки на „Евробилд 2003“ след затварянето на КТБ (бел. ред. - сделката е от 31.10.2014) касае точно нея. Пазарната стойност на имота по това време е 50 млн. лева, отделно от това той има неоценима културно-историческа стойност.

Какво се случва на 31.10.2014 година, според блога „Войната срещу КТБ“ - „Евробилд 2003“ т.е. Бисер Лазов учредява ипотека върху сградата в полза на „Ню кооп инвест“, където изпълнителен директор е Ненчо Трифонов, който е мъжът, живеещ на семейни начала със сестрата на Лазов т.е. шуреят на Лазов. Ипотеката се учредява, защото „Ню кооп инвест“ става кредитор на „Евробилд 2003“ с два договора. Първият е от 1 септември, 2014 година и е в размер на 39 974 971,95 лева. Тук е включена ипотеката на сградата на КТБ. Вторият е от 17 ноември, 2014 година – в размер на 62 254 547,80 лева. Общо двата договора са за малко над 102 милиона лева. И двата договора са сключени след принудителното затваряне на КТБ.

Цветан Василев е призован, получил е 11 хил. страници обвинителен акт

Има шанс делото за източването на близо 3 милиарда лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) да започне до края на февруари. Адвокатъ...

Вземанията по двата договора биват обединени от Ненчо Трифонов и прехвърлени от управляваната от него „Ню кооп инвест“ на ... КТБ, твърди "Войната срещу КТБ"! Според публикация в блога прехвърлянето е в сила от 29 декември, 2017 година.

От "Войната срещу КТБ" посочват и, че днес, 7 февруари, от 15:00 часа в зала номер 3 на Софийския апелативен съд се гледа дело, касаещо точно договора с включената ипотека върху сградата на КТБ. Следва и коментар на авторите на блога: "Дали делото ще продължи в лицето на жалбоподателя и „кредитор“ – „Ню Кооп инвест“ АД, представляван от Ненчо Трифонов, дали КТБ-АД /в несъстоятелност/ ще заяви правата си на частен приобретател-цесионер и ще иска конституиране на мястото на горната фирма-жалбоподател, или пък жалбата ще се оттегли от КТБ или от Ненчо Трифонов и делото ще се прекрати? Последното обаче ще направи безсмислен целия коментиран договор за цесия от 21 декември 2017 година, вписан в Агенцията по вписванията София, по отношение на имота, обезпечен с договорната ипотека върху емблематичната сграда в центъра на София. Ако се оттегли жалбата, то това значи че няма дълг, респективно – няма ипотека, а тогава собствеността (бел. ред. - т.е. сградата) може да се продава извън контрола на КТБ АД като кредитор – от синдика на „Евробилд 2003“ Боривой Миланов".

Подробности от история – научете ТУК!

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Въпрос 1 Въпрос преди 6 месеца Профил на трол?
    Станала ли е сградата на КТБ на площад "Гарибалди" обект на измама за 1 лев както МК Кремиковци?
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Имот можеш д си го продасаш за колкото си искаш никой не може да ти определя цената може и за 1 сготинка,1 лев,10000000 лева и т.н.
    : 0 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 15 август

Овен Днес работата ви ще спори, както рядко ви се случва. Винаги може да си намерите допълнителни занимания, но вечерта определено зас...

missing image
Христо Иванов: Борисов да свика Съвета п...

Безпрецедентна криза на националната сигурност е блокирането на Търговския регистър според бившия правосъден министър Христо Иванов, ко...