Вижте как ще се купуват електронните винетки (ВИДЕО)

27600
Вижте как ще се купуват електронните винетки (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Днес, 18 септември, ще бъде представен начина за купуване на електронна винетка за леките автомобили и превозните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване.

На събитието ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов и Михаел Вебер, управител на Консорциум Капш Трафик Солюшънс.

Регионалният министър: Няма да се спират валидни хартиени винетки за 2019 година

Купените хартиени винетки за леки автомобили, които са валидни и след 1 януари 2019 година, няма да има нужда да се подменят и шофьорит...

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да купят предпочитаната от тях електронна винетка. Терминалите ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. След поставянето им на удобно за шофьорите място ще бъде представена и карта с местоположението им. За удобство на шофьорите терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, гръцки, румънски, сръбски, турски и руски.

Освен от терминал за самообслужване, електронна винетка ще може да се купи от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Шофьорите, които предпочитат познатата и класическа форма за купуване на винетка от служител, също ще могат да го направят като посетят както и досега офис от разпространителската мрежа. Операторът на системата е предвидил и тази възможност. На служителя те ще трябва да представят номера на автомобила и да уточнят срока на винетката, която предпочитат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика