X
 
 

Властта работи по 3 варианта за бъдещето на първата американска централа

2067 14
photo of Властта работи по 3 варианта за бъдещето на първата американска централа
Три варианта за решение на въпроса с обезщетението на един от американските тецове - "Марица-изток" 1 ("ЕЙ И ЕС Гълъбово") при евентуално предсрочно прекратяване на договора за преференциални цени са били обсъдени на среща между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и шефа на "Марица -изток" 1 Оливие Маркет.

Първият от тях предвижда едностранно прекратяване на 15-годишния договор, който изтича през 2026 г. При втория може да се сключи договор за разлика - модел, по който вече ще работят ВЕИ-тата. При него разликата между пазарната цена и фиксираната по договор се поема от фонд "Сигурност", тоест от всички потребители. Третият вариант предвижда цялостно компенсиране на невъзстановяемите разходи. Това е обяснил Оливие Маркет, предаде БГНЕС. Според него правителството се е спряло на последния вариант, макар че до момента от министерството не са се ангажирали с прогноза колко би струвало това и откъде ще дойдат парите.

Има ли вратичка за прекрояване на договорите с американските централи?

Правителството съобщи, че е възложило на министъра на финансите да проведе преговори и да наеме международните адвокатски дружества Whi...

"Кабинетът ни предостави методология за изчисляването на невъзстановяемите разходи, по която работим", изтъкна той.

До края на месеца "ЕЙ И ЕС Гълъбово" ще изпрати в министерството анализ, свързан с дългосрочните договори. "Това ще бъде началото на преговорен процес, за който не мога да кажа колко ще продължи. Надявам се в рамките на преговорите да постигнем максимално ползотворни резултати както за българската страна, така и за нас като инвеститор", заявява Маркет.

Той коментира и последните промени в Закона за енергетиката, които предвиждат повече фирми да излязат на свободния пазар. Идеята е производителите на ток с мощност над 4 мегавата да го продават на свободно договорени цени. Това важи и за ВЕИ фирмите, огромната част от които до този момент получаваха високи преференциални цени. Сега това ще отпадне, те ще излязат на борсата, а разликата между постигнатата пазарна и преференциалната цена ще се плаща под формата на премия, пише Сега.

"Видяхме приемането на нови изменения в закона, които въведоха т. нар "договори за премия", с което беше променен за пореден път профилът на пазара. Надяваме се с поправките да се постигне по-стабилна среда, защото бъдещите инвеститори гледат първо през погледа на фирмите, които вече са вложили пари в страната. Непрекъснатите регулаторни промени не са нещо, което оказва добро влияние на инвестиционния климат", предупреди Маркет. Той бе лаконичен за разследването на ЕК от 2014 г. дали дългосрочните договори с американските тецове са държавна помощ. "Към момента няма официално решение на Брюксел", заяви той.

Симеонов: Внесохме закон за прекратяване на договорите с американските централи

Внесохме Закон за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3. Това съобщи пре...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

14 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Гнома 10 Гнома преди 7 месеца Профил на трол?
  Виж Мангала Костов как опропасти България с ТЕЦ Марица изток 1 , която ХАРИЗА на американците ! ЦЕНИТЕ : - АЕЦ Козлодуй – 11,68 лв/мегават час, докато ТЕЦ Марица изток 1 – 175,00 лв/мегават час ! 15 ПЪТИ ПО-СКЪПА ел.енергия, която плаща обикновения българин !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 9 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Не се палете: 1.Питайте работници по строителството (Гълъбово, на место) и те ще си си спомнят, какви етно-"специалисти" бяха назначавани и строиха и с какви заплати (по заповед "отгоре"). 2.Ако изключим Белене и другите приказчики за наивници, важното е, че нямаше протести за това Решение да строи ТЕЦ за "уникални" въглища, по "уникална" технология, с " виж още ›› ;уникални" за природата ни и за плодородна земя в Южна България (не за паветата в София).... Но "зелени протести" нямаше, няма сега, няма и да има, докато има едни българи,които са готови да плащат и да се бръкнат - днес за едно, утре за друго (важното е да им свирнат от Русия, от ЕС, от САЩ, ... от Патагония и главно едни (?!?)) оттук.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ. 8 Македонецъ. преди 7 месеца Профил на трол?
  НАЦИОНАЛИЗАЗИЯ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. СЪД ЗА ВИНОВНИТЕ/ЧКИТЕ И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ/ЧКИ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ *СТОМАНАТА.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  винаги до “Белене” се говори първо за “американските” централи, толкова американски, колкото са и новите “инвеститори” за “Белене”.Две добавки: 1. Приватизацията на ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 донесе НАД 1 МИЛИАРД ДОЛАРА (когато долара беше около 3 лв.). ТЕЦ 3 от 10 години се бори да изгради със собствени средства далекопровод до Турция, но не им разрешават за да не “попилеят” енергийната мафия 2. ТЕЦ 2 е държа виж още ›› вната хранилка която СЛЕД управлението на ОДС и Костов НИКОГА не е излизала на печалба.Само за 2015а е на ЗАГУБА 75 МИЛИОНА 3. Тецовете на Ковачки ? Това е най-черната дупка на енергетиката от еко, икономически & финансов (освен офшорна собственост и те като ЛУКОЙЛ НЕ плащат данъци), социален аспект: работниците на Ковачки знаят най-добре. За технологично да не говорим. И на последно,но не по значение място – Ковачки КУПУВА въглеродни емисии (CO платформата за вредни емисии) която директно излиза от нашия джоб във вид на завишена цена маскирана в енергийния микс
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ало КУКУ, от ТЕЦ 3 (бивша Димо Дичев) до Турция има изграден и работещ електропровод 400 киловолта ! Разбра ли тъпако наемен ? Американците ни дерат кожите на живо с цената !
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  американската централа край Гълъбово, като минаваш край нея и гледаш изпотрошения и мърляв ТЕЦ на Ковачки, виждаш разликата. А тази ТЕЦ няма и висок комин, който да изхвърля отработените газове. и е единствената в България с реално работеща сероочистка. Хората, които работят там са българи Маришките тецове са РЕАЛНО работещи централи – произвеждат ток, без значение под себестойност или с п виж още ›› ечалба! Докато ГьОЛА в Белене , заедно със ламариненият скрап ,който не е и доставен в задунайката – НЕ могат, НЕ МОГАТ да произведат и една калория електричество. Дори ЕДНА! Макар разходите и за гьола, и за недоставеният все още скрап (с който да запълнят гьола) – да надвишават всички разходи за Мариците! Скрапа и гьола са по-скъпи от работещи топлоцентрали ,които носят приходи , а скрапа – НЕ! Освен това цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на рУСКИЯ ЛОБИСТ И ЛЮБИТЕЛ НА КОМИСИОННИТЕ Румен.ОФч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена – няма и инвестиция! Но в пожарникарската школа никой не изучава нищо за инвестиции, нито за модернизиране на електроцентрали. Освен това от Мариците предлоЖиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за ЧУСТВИТЕЛНО намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали ,заради СПОКОЙСТВИЕТО НА РУСИЯ `Е ТУК Й СЕ ПАЗИ МОНОПОЛА - тецОВЕТЕ РАЗБИВАТ ЕНЕРГИЙНАТА НИ ЗАВИСИМОСТ ОТ русия и затова се пусна в ход омаскаряването на "хамериканските "централи Борисов много добре знае ЧИИ са “американските централи”. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като “чуждестранни инвестиции”. А пък Костов взе решение да модернизира Мариците и за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана и то по всички норми на цивилизования свят Но да се обричат работещи централи, заради черната дупка Белене , може само “спеиалист” , като борисов и всичките му мръсни тайни с които го държат в москва А сега за белене трябват още 10 милиарда да тръгне нанаво проекта да се проектира, заото истината е че НЯМА проект, т.е. колкото струват 10 “американски централи” - не ЕС, а русия иска да затвори ТЕЦовете и с това ставаме още по-зависими а нова вълна от гурбетчии ще напусне България - на руснаците им е тясно вече на черноморието - те искат цялата източна България - и борисов ще им я хариже за да остане на власт
 • РуменОвч ни натресе високите цени на енергията от т.нар. Американски централи 6.1 РуменОвч ни натресе високите цени на енергията от т.нар. Американски централи преди 7 месеца Профил на трол?
  Двата договора – единият за рехабилитация на ТЕЦ “Марица-изток 3″, а другият – за ново строителство на ТЕЦ “Марица-изток 1 ” – са подписани на 13 юни 2001 г. от тогавашния директор на НЕК. Всеки може да ги прочете на сайта на НС. И всеки може да се увери, че в тези договори НЕ е определяна никаква цена на електроенергията. Специално за ТЕЦ “Марица-изток 1″ НЯМА нито една стойност в целия до виж още ›› говор. Чак на 4 юли 2005 г. ДКЕВР вече с НОВ председател излиза с решение за цената на електроенергията от ТЕЦ “Марица-изток 1″ – на 17 ноември 2005 г. Румен Овчаров слага подписа си под съгласие НЕК да подпише договор за особен!!! залог в полза на AES като обезпечение. И този протокол завършва със следния текст: “Препис от настоящия протокол да се връчи на изпълнителния директор на НЕК за сведение и изпълнение”. Отдолу е добавено: Румен Овчаров плюс неговият подпис. Това означава, че през 2001 г., когато Иван Костов е бил премиер, не са определени никакви цени – такива, каквито сега плащаме за ток. През юли 2005 г., тогава правителството на Симеон Сакскобургготски е в оставка, а министър на енергетиката е Мирослав Севлиевски, се определя една много висока цена на тока от ТЕЦ “Марица-изток 1″. Министър Румен Овчаров през ноември 2005 г. вече има тази цена в ръцете си. Знае!! каква е тя. Той с подписа си за сключване на договор за особения залог фактически дава!! ход на строителството на ТЕЦ “Марица-изток 1″. Какво е трябвало да направи, виждайки тази висока цена? Той е трябвало да откаже!! сключването на договор за особен залог. Тогава при липсата на такъв договор инвеститорите не биха получили необходимия кредит и нямаше да строим ТЕЦ “Марица-изток 1″ при условията, при които сега е построен. Още тогава е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТИ за намаляване на тока. Но Овчаров е подписал високите цени - много висока цена на варовика, необходим за сероочистващите инсталации. Висока цена за транспортиране на отпадъците и други сегменти от общата сума. Овчаров не е направил това. Затова той носи лична отговорност за високата цена на електроенергията, по която ТЕЦ “Марица-изток 1″ продава на потребителите ЗАРАДИ договор за особен залог, което означава: Ако в един момент НЕК престане да изкупува електроенергията от “Марица-изток 1″, то парите, които НЕК събира от българските потребители, директно ще постъпват в касата на ТЕЦ-а. Тоест парите на българските потребители ще постъпват директно в сметките на собствениците на централата. Което е ужасяващо, защото този договор и в момента виси като дамоклев меч над всички. ИЛИ ОВЧАРОВ Е ЗНАЕЛ ЧЕ НЯКОЙ "НАШ " ЧОВЕК ЩЕ ПРИДОБИЕ ЦЕНТРАЛАТА ИЛИ Е ЗАЛОЖЕН ПРЕЦЕДЕНТ И ОСОБЕНИЯ ЗАЛОГ ДА МИНЕ И ЗА БЕЛЕНЕ.Иван Костов го плюят за договори без договорени цени, а Румен Овчаров е крадецът, който вика: “Дръжте крадеца!”и борисов хем му приглася хем му плаща огромна заплата години за договорения капан
  : 4 !
 • РуменОвч ни натресе високите цени на енергията от т.нар. Американски централи 6.2 РуменОвч ни натресе високите цени на енергията от т.нар. Американски централи преди 7 месеца Профил на трол?
  Двата договора – единият за рехабилитация на ТЕЦ “Марица-изток 3″, а другият – за ново строителство на ТЕЦ “Марица-изток 1 ” – са подписани на 13 юни 2001 г. от тогавашния директор на НЕК. Всеки може да ги прочете на сайта на НС. И всеки може да се увери, че в тези договори НЕ е определяна никаква цена на електроенергията. Специално за ТЕЦ “Марица-изток 1″ НЯМА нито една стойност в целия до виж още ›› говор. Чак на 4 юли 2005 г. ДКЕВР вече с НОВ председател излиза с решение за цената на електроенергията от ТЕЦ “Марица-изток 1″ – на 17 ноември 2005 г. Румен Овчаров слага подписа си под съгласие НЕК да подпише договор за особен!!! залог в полза на AES като обезпечение. И този протокол завършва със следния текст: “Препис от настоящия протокол да се връчи на изпълнителния директор на НЕК за сведение и изпълнение”. Отдолу е добавено: Румен Овчаров плюс неговият подпис. Това означава, че през 2001 г., когато Иван Костов е бил премиер, не са определени никакви цени – такива, каквито сега плащаме за ток. През юли 2005 г., тогава правителството на Симеон Сакскобургготски е в оставка, а министър на енергетиката е Мирослав Севлиевски, се определя една много висока цена на тока от ТЕЦ “Марица-изток 1″. Министър Румен Овчаров през ноември 2005 г. вече има тази цена в ръцете си. Знае!! каква е тя. Той с подписа си за сключване на договор за особения залог фактически дава!! ход на строителството на ТЕЦ “Марица-изток 1″. Какво е трябвало да направи, виждайки тази висока цена? Той е трябвало да откаже!! сключването на договор за особен залог. Тогава при липсата на такъв договор инвеститорите не биха получили необходимия кредит и нямаше да строим ТЕЦ “Марица-изток 1″ при условията, при които сега е построен. Още тогава е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТИ за намаляване на тока. Но Овчаров е подписал високите цени - много висока цена на варовика, необходим за сероочистващите инсталации. Висока цена за транспортиране на отпадъците и други сегменти от общата сума. Овчаров не е направил това. Затова той носи лична отговорност за високата цена на електроенергията, по която ТЕЦ “Марица-изток 1″ продава на потребителите ЗАРАДИ договор за особен залог, което означава: Ако в един момент НЕК престане да изкупува електроенергията от “Марица-изток 1″, то парите, които НЕК събира от българските потребители, директно ще постъпват в касата на ТЕЦ-а. Тоест парите на българските потребители ще постъпват директно в сметките на собствениците на централата. Което е ужасяващо, защото този договор и в момента виси като дамоклев меч над всички. ИЛИ ОВЧАРОВ Е ЗНАЕЛ ЧЕ НЯКОЙ "НАШ " ЧОВЕК ЩЕ ПРИДОБИЕ ЦЕНТРАЛАТА ИЛИ Е ЗАЛОЖЕН ПРЕЦЕДЕНТ И ОСОБЕНИЯ ЗАЛОГ ДА МИНЕ И ЗА БЕЛЕНЕ.Иван Костов го плюят за договори без договорени цени, а Румен Овчаров е крадецът, който вика: “Дръжте крадеца!”и борисов хем му приглася хем му плаща огромна заплата години за договорения капан
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  американската централа край Гълъбово, като минаваш край нея и гледаш изпотрошения и мърляв ТЕЦ на Ковачки, виждаш разликата. А тази ТЕЦ няма и висок комин, който да изхвърля отработените газове. и е единствената в България с реално работеща сероочистка. Хората, които работят там са българи Маришките тецове са РЕАЛНО работещи централи – произвеждат ток, без значение под себестойност или с п виж още ›› ечалба! Докато ГьОЛА в Белене , заедно със ламариненият скрап ,който не е и доставен в задунайката – НЕ могат, НЕ МОГАТ да произведат и една калория електричество. Дори ЕДНА! Макар разходите и за гьола, и за недоставеният все още скрап (с който да запълнят гьола) – да надвишават всички разходи за Мариците! Скрапа и гьола са по-скъпи от работещи топлоцентрали ,които носят приходи , а скрапа – НЕ! Освен това цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на рУСКИЯ ЛОБИСТ И ЛЮБИТЕЛ НА КОМИСИОННИТЕ Румен.ОФч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена – няма и инвестиция! Но в пожарникарската школа никой не изучава нищо за инвестиции, нито за модернизиране на електроцентрали. Освен това от Мариците предлоЖиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за ЧУСТВИТЕЛНО намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали ,заради СПОКОЙСТВИЕТО НА РУСИЯ `Е ТУК Й СЕ ПАЗИ МОНОПОЛА - тецОВЕТЕ РАЗБИВАТ ЕНЕРГИЙНАТА НИ ЗАВИСИМОСТ ОТ русия и затова се пусна в ход омаскаряването на "хамериканските "централи Борисов много добре знае ЧИИ са “американските централи”. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като “чуждестранни инвестиции”. А пък Костов взе решение да модернизира Мариците и за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана и то по всички норми на цивилизования свят Но да се обричат работещи централи, заради черната дупка Белене , може само “спеиалист” , като борисов и всичките му мръсни тайни с които го държат в москва А сега за белене трябват още 10 милиарда да тръгне нанаво проекта да се проектира, заото истината е че НЯМА проект, т.е. колкото струват 10 “американски централи” - не ЕС, а русия иска да затвори ТЕЦовете и с това ставаме още по-зависими а нова вълна от гурбетчии ще напусне България - на руснаците им е тясно вече на черноморието - те искат цялата източна България - и борисов ще им я хариже за да остане на власт
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  американската централа край Гълъбово, като минаваш край нея и гледаш изпотрошения и мърляв ТЕЦ на Ковачки, виждаш разликата. А тази ТЕЦ няма и висок комин, който да изхвърля отработените газове. и е единствената в България с реално работеща сероочистка. Хората, които работят там са българи Маришките тецове са РЕАЛНО работещи централи – произвеждат ток, без значение под себестойност или с п виж още ›› ечалба! Докато ГьОЛА в Белене , заедно със ламариненият скрап ,който не е и доставен в задунайката – НЕ могат, НЕ МОГАТ да произведат и една калория електричество. Дори ЕДНА! Макар разходите и за гьола, и за недоставеният все още скрап (с който да запълнят гьола) – да надвишават всички разходи за Мариците! Скрапа и гьола са по-скъпи от работещи топлоцентрали ,които носят приходи , а скрапа – НЕ! Освен това цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на рУСКИЯ ЛОБИСТ И ЛЮБИТЕЛ НА КОМИСИОННИТЕ Румен.ОФч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена – няма и инвестиция! Но в пожарникарската школа никой не изучава нищо за инвестиции, нито за модернизиране на електроцентрали. Освен това от Мариците предлоЖиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за ЧУСТВИТЕЛНО намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали ,заради СПОКОЙСТВИЕТО НА РУСИЯ `Е ТУК Й СЕ ПАЗИ МОНОПОЛА - тецОВЕТЕ РАЗБИВАТ ЕНЕРГИЙНАТА НИ ЗАВИСИМОСТ ОТ русия и затова се пусна в ход омаскаряването на "хамериканските "централи Борисов много добре знае ЧИИ са “американските централи”. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като “чуждестранни инвестиции”. А пък Костов взе решение да модернизира Мариците и за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана и то по всички норми на цивилизования свят Но да се обричат работещи централи, заради черната дупка Белене , може само “спеиалист” , като борисов и всичките му мръсни тайни с които го държат в москва А сега за белене трябват още 10 милиарда да тръгне нанаво проекта да се проектира, заото истината е че НЯМА проект, т.е. колкото струват 10 “американски централи” - не ЕС, а русия иска да затвори ТЕЦовете и с това ставаме още по-зависими а нова вълна от гурбетчии ще напусне България - на руснаците им е тясно вече на черноморието - те искат цялата източна България - и борисов ще им я хариже за да остане на власт
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  американската централа край Гълъбово, като минаваш край нея и гледаш изпотрошения и мърляв ТЕЦ на Ковачки, виждаш разликата. А тази ТЕЦ няма и висок комин, който да изхвърля отработените газове. и е единствената в България с реално работеща сероочистка. Хората, които работят там са българи Маришките тецове са РЕАЛНО работещи централи – произвеждат ток, без значение под себестойност или с п виж още ›› ечалба! Докато ГьОЛА в Белене , заедно със ламариненият скрап ,който не е и доставен в задунайката – НЕ могат, НЕ МОГАТ да произведат и една калория електричество. Дори ЕДНА! Макар разходите и за гьола, и за недоставеният все още скрап (с който да запълнят гьола) – да надвишават всички разходи за Мариците! Скрапа и гьола са по-скъпи от работещи топлоцентрали ,които носят приходи , а скрапа – НЕ! Освен това цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на рУСКИЯ ЛОБИСТ И ЛЮБИТЕЛ НА КОМИСИОННИТЕ Румен.ОФч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена – няма и инвестиция! Но в пожарникарската школа никой не изучава нищо за инвестиции, нито за модернизиране на електроцентрали. Освен това от Мариците предлоЖиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за ЧУСТВИТЕЛНО намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали ,заради СПОКОЙСТВИЕТО НА РУСИЯ `Е ТУК Й СЕ ПАЗИ МОНОПОЛА - тецОВЕТЕ РАЗБИВАТ ЕНЕРГИЙНАТА НИ ЗАВИСИМОСТ ОТ русия и затова се пусна в ход омаскаряването на "хамериканските "централи Борисов много добре знае ЧИИ са “американските централи”. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като “чуждестранни инвестиции”. А пък Костов взе решение да модернизира Мариците и за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана и то по всички норми на цивилизования свят Но да се обричат работещи централи, заради черната дупка Белене , може само “спеиалист” , като борисов и всичките му мръсни тайни с които го държат в москва А сега за белене трябват още 10 милиарда да тръгне нанаво проекта да се проектира, заото истината е че НЯМА проект, т.е. колкото струват 10 “американски централи” - не ЕС, а русия иска да затвори ТЕЦовете и с това ставаме още по-зависими а нова вълна от гурбетчии ще напусне България - на руснаците им е тясно вече на черноморието - те искат цялата източна България - и борисов ще им я хариже за да остане на власт
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  ШИБАЙ ГЕЙмериканските КРАВАРИ И ... ТИКВАТА!
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 7 месеца Профил на трол?
  Смешника Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България??? Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ???
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Думите *лъжец*,*манипулатор* са слаби ,когато искаме да характеризираме Б.Борисов. Да добавим *наглец*,*подлец* и подобни етикети.Малко са. Бай Борисов бай .,-*Мариците *работят и дават електроенергия.Работят с нискокачествената Б Ъ Л Г А Р С К А суровина *лигнитни въглища,които се ринат,а не копаят директно от повърхността на земята. Дават хляб на стотици работници,внасят данъци и осигуровки в ми виж още ›› лиони. Помните какво замърсено беше Старозагорското поле.Сега няма такова нещо.Плодовете,зеленчуците,които виреят там не са замърсени. Милиардът си струва. Могло е да се свали цената.Но великият специалист когото още Борисов държи на държавна служба, Р.Овч не си е мръднал пръста.Явно не е имал лична изгода. Ето един повод на *великата прокуратура и Цацаров да подведе под отговорност Р. Овч за безстопанственост. А милиардите изтекли към Белене никога няма да се възвърнат .От там ел.ток никога няма да тръгне.А ако тръгне трябва да струва милиони за да покрие милиардите. Не само по икономически но и по техн.причини няма да тръгне. А за този скраб за който Борисов даде 2 милиарда лв.да се произведе ще даваме още -вечно най малко за магазинаж и транспорт. Никой не иска затваряне на американските централи, защото те са по евронорми, но са дъвката за мат,ряла Лъсват лъжите му и слугинажа му на руснаците и мафията
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 17 януари

Овен Това е ден, в който да потърсите нещо ново за себе си. Помислете какво не сте правили, но бихте искали да опитате и се втурнете в...

Последно в Актуално