Върнаха бивш директор начело на БДЖ

20462
Върнаха бивш директор начело на БДЖ
Снимка: БГНЕС

Владимир Владимиров е назначен за изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД. За председател на Съвета на директорите на дружеството е избран Велик Занчев.

Промените идват след днешното заседание на новите членове на Съвета на директорите на БДЖ, на което бяха разпределени функционалните задължения на всеки един от тях. За заместник на Занчев е избран Филип Алексиев. Сред основните задачи пред новото ръководство на БДЖ е задълбочаване на преговорния процес с кредиторите и интензивния диалог със социалните партньори, за да бъде завършена реформата в сектора, информира МТИТА.

Владимиров: Фактите показват, че водим БДЖ не към фалит, а към спасяване

Цифрите и фактите показват, че твърденията за умишлено водене на БДЖ към фалит са политическа импровизация и търсят извличане на полити...

БГНЕС припомня, че Владимиров беше освободен през 2013 година от тогавашния министър на транспорта Кристиан Кръстев от служебното правителство на Марин Райков. От октомври 2009 г. до април 2013 г. Владимиров бе председател на Съвета на директорите на БДЖ.

Начело на железниците в края на август 2013 г. застана Християн Кръстев. Предшественикът му Чавдар Трендафилов остана в ръководството като заместник-изпълнителен директор, отговарящ за контрола върху техническото състояние и безопасността на подвижния жп състав.

Финансистът Велик Занчев започва кариерата си в БДЖ през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция "Корпоративни дейности". От юли 2011 г. до август 2012 г. е директор на Дирекция "Финанси и администрация" в дружеството. От август 2012 г. до април 2013 г. Велик Занчев е изпълнителен директор на БДЖ. През периода април – август 2013 г. е изпълнявал длъжността председател на Съвета на директорите на БДЖ.

Заместник-председателят на Съвета на директорите Филип Алексиев е директор на Дирекция "Финанси" в "Холдинг БДЖ" ЕАД от април 2013 г. През септември 2014 г. е назначен за член на Съвета на директорите на дружеството.

Окрали БДЖ с над половин милион

Положението на държавните железници не се подобрява особено. Посегателствата срещу железниците продължават, а извършените кражби са за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com