550 кончета ще мъркат в новия Jaguar XJR

11721
550 кончета ще мъркат в новия Jaguar XJR
Лукс и динамика вървят ръка за ръка.

През последните няколко години Jaguar взеха редица ключови решения, с които осезаемо освежиха своята марка. Британската компания имаше своето ретро излъчване, което със сигурност бе елегантно, но не беше достатъчно за качествено конкуриране с флагманите на BMW и Mercedes. Затова логично се появиха новите модели XF и XJ, които създадоха новото лице на Jaguar.

И тъй като XJ вече радва немалко купувачи, логично се стигна до разширяване на гамата – със спортния XJR. Лимузината ще дебютира по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Описван като „динамичен флагман”, моделът се отличава с нова предна броня, преден капак с отвори за въздух, както и с агресивна предна решетка. Новост също са спортните настройки на окачването, червените апаратчета на спирачките, както и красивите лети джанти.

Под предния капак на XJR ще мърка 5-литров V8 двигател с компресор, мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 680 Нм. Британците от Jaguar засега не разкриват повече информация, но се предполага, че агрегатът ще ускорява лимузината до 100 км/ч за по-малко от 4.5 секунди.

В официално съобщение глобалният бранд директор на Jaguar Ейдриън Холмарк коментира: „Новият XJR въплъщава трите стълба, зад които Jaguar категорично застава през новия век –технология, динамика и модерен дизайн.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com