Aston Martin почете легендарен изтребител

2582
Aston Martin почете легендарен изтребител
Снимка: Aston Martin

Британският производител Aston Martin представи специална модификация на суперколата V12 Vantage S, посветен на 80-годишнината от първия полет на изтребителя Spitfire, превърнал се в легенда по време на Втората световна война. От автомобила ще бъдат произведени само 80 бройки.

Специалната версия е разработена от подразделението Q, което се занимава с персонализацията на моделите наAston Martin. Всички автомобили ще бъдат боядисани в специален зелен цвят с жълти акценти и ще получит карбонови преден сплитер и заден дифузьор, а също така и специални тръби на изпускателната система, направени от фирма, занимаваща се с реставрация на самолети. Те са направени изцяло в стила на тръбите на Spitfire.
Името на самолета се вижда на седалките в салона, които са обшити от специална кожа. Тя е същата, от която са правени якетата на пилотите, участвали във Втората световна война. Срещу заплащане клиентът може да си поръча пилотски шлем, очила и куртка, които са изцяло в стила на колата.

Първите бройки от модела ще бъдат предадени на техните собственици през октомври на специална церемония във воения музей в Даксфорд. Там клиентите ще имат възможност да разговарят лично с пилоти на Spitfire, участали във Втората световна война, както и да покарат автомобилите си на пистата на местната военна база.

Суперколите са оборудвани с атмосферен 12-цилиндров бензинов двигател с обем 6,0 литра. Мощността на агрегата е 573 к.с., което позволява на купето да ускори от 0 до 100 км/ч само за 3,9 секунди. Стандартният Aston Martn V12 Vantage S струва 180 000 паунда (216 000 евро), а новата модификация ще бъде с 39 500 паунда (47 500 евро) по-скъпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com