X
 
 

Бъдещето на основна икономика в Европа е под заплаха

1570 1
Бъдещето на основна икономика в Европа е под заплаха
Снимка: Volkswagen Slovakia
Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е достигнало най-ниската си точка, което поставя бъдещето на тази основна за Европа икономика под сериозна въпросителна, съобщава Bloomberg.

Според експерти от бранша, големите автомобилни концерни Volkswagen, BMW и Daimler са произвели обко 4,66 млн. нови коли през 2019 г., като това е най-ниският показател за Гемания от 1996 г. Спадът на производството се дължи най-вече на намалялото търсене на външните пазари.

Продажбите на нови коли в света преминаха 90 млн. за година

Продажбите в световен мащаб на нови леки автомобили през 2017 г. са превишили 90 млн. бройки. Това се случва за първи път в историята, ...

Както подчертава Bloomberg, германската автомобилна промишленост е принудена да харчи милиарди евро за създаване на екологичен транспорт, както и за борба с компании като Uber, които дават възможност на своите клиенти за съвместно пътуване. За да намалят разходите си, водещите концерни като Daimler, Volkswagen и производителят на допълнително оборудване Continental са принудени да съкращават работни места.

Специалистите припомнят, че Германия има статута на световна автомобилна сила, като по този показател нейната автомобилна индустрия е на първо място в Европа. Тя обаче понесе много силен удар през 2015 г., когато избухна скандала с манипулираните от Volkswagen дизелови двигатели, станал известен като "дизелгейт".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари

Овен Това е седмица, в която да съчетавате успешно личния и професионалния живот. За целта ще ви помогне подробен график, който да изпълнявате...

Последно в Актуално