Citroen е готов с нов SUV

3091
Citroen е готов с нов SUV

Концернът PSA Group е готов с напълно нов SUV-модел, който ще бъде предложен под марката Citroen. Това се казва в официално съобщение до медиите от прес-службата на френския производител.

Серийното производството на кросовъра ще бъде съсредоточено в завода на компанията, разположен в Рен (Фр). Моделът ще бъде качен на конвейра през 2018 г., като ще се използва платформата EMP2, която е в основата на Peugeot 308 и Citroen C4 Picasso. Засега кодовото име на новия SUV е C84, като инвестицията в него и в модернизирането на предприятието в Рен е струвало над 100 млн. евро.

В същия завод към момента се сглобява електрическият „паркетник” E-Mehari. А в началото на 2017 г. в него ще бъде съсредоточено и прозводството на следващото поколение на Peugeot 5008, който от 7-местен ван ще се превърне в кросовър със 7 места. Планираният годишен обем на производство е около 100 000 бройки.

Според неофициални данни новият SUV на Citroen ще представлява серийна версия на концепта Aircross (на снимките), който дебютира на автосалона в Шанхай през 2015 г. Той ще се разположи над модела C4 Cactus в моделната гама на производителя.

Дължината на кросовъра е 4,58 метра, широчината – 2,1 метра, височината – 1,8 метра, а разстоянието между двете оси достига 2,8 метра. Концептът представляваше хибрид с възможност за зареждане от електропреносната мрежа с 1,6 литров бензинов двигател, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на агрегата на Citroen Aircross е 313 к.с., като само на електричество той може да измине 50 км.

Новият SUV е част от стратегията на PSA Group, получила името Push to Pass. Тя предвижда пускането на 30 нови модела само през следващите 5 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com