Dodge Challenger е брутален във всяко отношение

60286
Dodge Challenger е брутален във всяко отношение
Снимка: Христо Петров

На Автомобилен салон София 2015 има 220 експоната. Има два прототипа: Nissan Sway и Maserati MC12 Corsa. Страхотни коли. Но най-бруталният и първичен модел – това определено е Dodge Challenger SRT, представител на старата школа масъл кари. Дори само заради тази кола си заслужава да отидете на автосалона, за да я видите отблизо.

Погледнете този звяр. Цялостното внушение нямаше да е същото без гигантските размери и осанка. Това е една от причините за славата на „масъл карс”. Другата естествено са също толкова гигантските в тяхното си направление двигатели. В предницата на Challenger могат да се настанят два Smart-а, а трети да прави осморки между тях.

Dodge Charger SRT Hellcat: най-бързият и мощен седан в света

Най-лошо пазената тайна в Детройт най-после бе публично разкрита. Това е 2015 Charger SRT Hellcat: най-мощният и най-бърз сериен седан ...

 

Отзад пък с тези светлини е типичен американец. Но обърнете внимание на друго – профила. Чупката на две от линиите на нивото на С колоната. По принцип американските коли са всичко друго, но не и луксозни по отношение оборудването на интериора. Но тук ще останете изключително изненадани. Challenger обаче ме изненада особено силно с доброто качество на салона, дори много доброто качество. Има разни глезотии, нови системи, но този волан, с изпъкнал към шофьора геврек... Аз съм фен на масъл карите. Карал съм Mustang, Corvette, Camaro, но този Challenger е наистина брутална кола, която е готова да схруска всеки един от изброените.

 

А мощта е по типично амариканска: в изобилие. Сърцето на този звяр е 6,4-литров HEMI двигател, генериращ 485 к.с. и 646 Нм въртящ момент. Те се стоварват върху масивните задни колела посредством новата TorqueFlite автоматична 8-степенна трансмисия, която разчита на синхронизатор на оборотите при понижаване на предавките. За най-заклетите драйвъри има 6-степенна Tremec ръчна скоростна кутия, взета от Viper.

Jeep Renegade дебютира на София Мотор Шоу 2015

Моделът се появява за последните два дни на изложението този уикенд. Той предлага много нови и първи системи за класа на компактните SU...

 

Challenger SRT е такъв, какъвто трябва да бъде и какъвто винаги е бил: мускулест, шумен, голям, с огромен двигател и багажник персон и половина. Той прави впечатление с габарити, свирепа физиономия и мощ и това е целта му. По дяволите „Лукойл“ и високата цена на бензина. Важни са визията, чувството и уважението в очите на околните. Challenger e история, мечта и най-вече зрелище. Този конкретно се продава за 158 000 лв. В случай, че се интересувате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com