Ето го! Lamborghini Centenario

25334
Ето го! Lamborghini Centenario

Казахме ви, че в „Палекспо“ в Женева в момента тече сблъсъкът на титаните. След Chiron и Regera – сега е ред на Centenario, но с наполовина по-малко коне. Засрами се, Lamborghini!

Последното специално изпълнение Lamborghini ще струва 1,75 млн. евро плюс местни данъци и такси. Ще бъдат произведени само 20 купета и 20 роудстъра. Но не бързайте да проверявате салдото си, продадени са.

 

Lamborghini Centenario отдава почит на Феручо Ламборгини, основателят на едноименната компания, отбелязвайте 100 години от раждането му. Това е най-мощното Lamborghini в историята на марката. Неговият атмосферен V12 двигател е напомпан до 770 к.с. Ускорението до 100 км/ч трае само 2,8 секунди, за колкото време взима спринта и Koenigsegg Regera със своите 1500+ к.с. Спринтът от място до 300 км/ч отнема 23,5 секунди, като тук вече проличава двойно по-малката мощност спрямо тази на Chiron и Regera, като Koenigsegg взима това упражнение за ненормалните под 11 секунди.

 

Lamborghini е монтирал на Centenario система за завиване на четирите колела, естествено 4х4 и нов корбонов монокок. Купето е изработено изцяло от карбон, което е спомогнало за задържане на теглото на модела в рамките на 1520 кг, като съотношението мощност/маса е 1,97 кг на конска сила.

 

Интериорът е… ами като на извънземен кораб. Ще се задоволим да кажем само, че той може да бъде напълно персонализиран според изискванията на клиентите, което е повече от очаквано, предвид факта, че за тези хора не е проблем да извадят 2 млн. евро за кола.

Lamborghini Urus ще е най-бързият и мощен SUV в света

Неколкократно Lamborghini отлага появата на Urus, която е планувана за 2018 г. Чрез Маурицио Реджиани, шеф на отдела за Изследователска...

 

По отношение на аеродинамика, Lamborghini Centenario разчита на активен заден спойлер и брутално голям заден. Задното крило варира в зависимост от избрания режим на движение, като то се изправя до 150 мм и се върти до 15 градуса. ISR трансмисията има три режима: Strada, Sport и Corsa, които променят окачването и Lamborghini Dynamic Steering (LDS), специално настроено за Centenario.

 

Профилът, както и целият автомобил, е извънземен. Гумите Pirelli PZero са специално направени за този модел (20 и 21 инча отпред и отзад), с които са „обути“ джантите от кован алуминий. Под тях се виждат карбон-керамични дискове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com