FIAT 124 Spider е италианска версия на Mazda MX-5

11281
FIAT 124 Spider е италианска версия на Mazda MX-5

Премиерата на 124 Spider се състоя на Автомобилен салон Лос Анджелис.

Версията на FCA върху последното поколение Miata комбинира японска надеждност с италиански дизайн и сърце от Abarth. Според италианците, 124 Spider е много повече от MX-5 с друга емблема. Те са разработили напълно нови панели за купето, черпейки вдъхновение от оригиналния 124 Spider. Фаровете са много по-заоблени и за тях е използвана LED DRL технология, докато отзад светлините са правоъгълни и отново се разчита на светодиодни. Но това не изглежда да е много, както твърдят от FIAT.

Fiat напомни за себе си със странния FCC4

Автомобилното изложение в Сао Паоло се оказа доста интересно, след като все по-голяма част от компаниите разпознават бразилския пазар к...

 

Що касае интериорът, тук приликите с японското творение са още по-осезаеми. Кокпитът е опростен и концентриран около водача. Всички части са взети директно от MX-5, включително инфотейнмънт системата (наречена тук FIAT Connect 7.0) и бутоните.

 

Що касае задвижването, то е поверено на 1,4-литров, 4-цилиндров турбо мотор, генериращ 160 к.с. и 249 Нм въртящ момент. Те се изпращат към задната ос посредством 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия. Инженерите на FIAT са използвали двойни А-рамена за предното окачване и многозвенно задно окачване. Това означава, че би 124 би трябвало да осигурява истинска забава на пътя. Да не забравяме, че моделът е и много лек.

Fiat 500X иска част от пая при мини кросоувърите

Както вече свикнахме да се случва, плануваните премиери за някое от големите автомобилни изложение по света биват изпреварвани от подоб...

 

Оригиналният 124 Sport Spider е в производство цели 19 години. Той е проектиран от Pininfarina и лансиран през 1966 г. До 1982 г. (когато италианците се изтеглят от САЩ) той се продава като FIAT в Щатите, а между 1983 и 1985 г. се продава като Pininfarina. Когато производството спира през 85-та, от модела са продадени около 200 000 бройки, като ¾ от тях са реализирани в САЩ.

 

FIAT ще продаде първите бройки 124 в САЩ като лимитирана серия Prima Edizione Lusso. Tе ще бъдат с табели с поредния номер и ще са ексклузивно в цвят Azzurro Italia (син) и Saddle кожа. Ще има и други джаджи, но ще трябва да почакаме, за да разберем какви са. Продажбите на модела в САЩ започват следващото лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com