Fiat влага 5 млрд. евро в Alfa Romeo

36584
Fiat влага 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles планира инвестиция от 5 млрд. евро за възстановяване на Alfa Romeo. Това заяви ръководството на концерна при огласяване на плановете за следващите пет години, съобщава Automotive News.

Моделната гама на италианския производител ще се разшири с добавянето на осем нови модела. Всичките ще се произвеждат в Италия. Новите алфи ще стъпват върху разработващото се в момента шаси Giorgio, което е приспособено за задвижване на задните или четирите колела. Платформата може да се използва както за компактни, така и за по-големи модели. Това шаси ще легне в основата и на новите модели на Chrysler и Dodge.

Alfa Romeo става самостоятелна компания

Близки до Fiat-Chrysler източници са казали пред Automotive News, че Alfa Romeo ще се превърне в самостоятелна компания. Очакванията са...

Благодарение на разширението на моделната гама ръководството на Alfa Romeo разчита да продава по 400 000 автомобила към 2018 г. През 2013 г. продадените автомобили Alfa Romeo са били незавидните 74 000 бройки.

Какви ще са новите модели не е ясно. Известно е, че един от новите автомобили ще дебютира в края на 2015 г., а останалите – в периода между 2016 и 2018 г. От гамата ще отпадне MiTO, а 5-вратата Giulietta вероятно ще стане със задно предаване и ще се появи във версия седан, за да конкурира Mercedes-Benz CLA.

Гамата ще бъде допълнена от средноразмерен седан, който вероятно ще се казва Giulia. Разработва се и голям луксозен седан, конкурент на BMW 6-Series, кросоувър, който ще е е по-голям от BMW X3, но по-малък от X5, както и пълноразмерен всъдеход. Не е изключено да се появи и родустър, който ще бъде направен на базата на новата Mazda MX-5.

На въпросната пресконференция е била дадена малко информация и за двигателите. Мощността на бензиновите 4-цилиндрови двигатели ще варира от 110 до 330 к.с., а на 4-цилиндровите дизели – от 110 до 220 к.с. Дизеловите „шестаци“ ще са с мощност между 250 и 350 к.с., докато бензиновите 6-цилиндрови агрегати ще генерират от 400 до 500 к.с.

Пореден спасителен план за Alfa Romeo… четвърти по ред

В края на октомври босът на Fiat-Chrysler, Серджо Маркионе, каза, че ще разберем какво ще е бъдещето на Alfa Romeo в края на първото тр...

По-рано бе съобщено, че Alfa Romeo ще стане независима компания. Сега стана ясно, че Alfa, заедно с Lancia, Fiat Proffesional и Abarth, е част от структурата на Fiat.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com