Ford представи новото Tourneo Connect

3985
Ford представи новото Tourneo Connect
Снимка: Ford

Европейското подразделение на Ford представи новото поколение на модела си Tourneo Connect. Автомобилът трябва да играе основна роля в продажбите на американската марка на континента.

Моделът ще се предлага в два варианта на дължина и в три версии на оборудване - Sport, Titanium и Trend. Има и всъдеходна модификация Active със защита на каросерията и уникални 17-цолови джанти в два цвята.

Ford обнови един от топ-моделите си в Европа

Компанията Ford представи сериозно модернизирания компактен хечбек Fiesta, който е един от най-важните модели на марката в Европа. Авто...

Новото Ford Tourneo Connect разполага със салон със 7 места, като е още в базовото ниво на оборудване в него е поставена информационно-развлекателна система с 8,25-инчов екран, а срещу доплащане се предлага и 10-инчов. Приборният панел е 10,25-инчов в стила "виртуален кокпит".

Автомобилът предлага голямо вътрешно пространство и възможности за трансформация на салона. Седалката на пътника до шофьора се прибира и това позволява превоз на товари с дължина до 3 метра. Вторият и третият ред седалки не само се прибират, но може и да бъдат свалени. Това помага за образуване на място за товари с обем 3,1 (при удължената версия) или 2,6 куб. метра (при стандартната).

На разположение на водача има 19 асистента, както и най-модерните системи за безопасност, предлагани към момента на пазара. Сред тях попадат адаптивен круиз-контрол, автоматично паркиране и функция за маневриране с ремарке. Някои от тях могат да се управляват дистанционно с помощта на приложение за смартфон.

Под капака на новото поколение на Ford Tourneo Connect е поставен 1,5-литров бензинов двигател с мощност 115 к.с. и 220 Нм, както и с два 2,0-литрови турбодизела - със 102 и 122 к.с. Стандартно моделът се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия, а 7-степенната роботизирана трансмисия е опция. За най-мощната версия е предвидена система за задвижване на четирите колела, която се предлага за първи път в историята на модела.

Ford Kuga е най-продаваният зареждащ се хибрид в Европа

Моделът Ford Kufa Plug-In Hybrid (PHEV) е най-продаваният зареждащ сехибрид в Европа през първата половина на 2021 г.,като се отчитат р...

Във Ford ще започнат да приемат поръчки за модела в началото на следващата година, а първите клиенти ще получат автомобилите си през пролетта. След пътническата версия ще излезе и товарната Transit Connect.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com